Zariadenie interiéru detskej izby

Cieľom návrhu detskej izby bolo usporiadať priestor izby čo najefektívnejšie pre tri deti. Izba má spĺňať štyri základné funkcie: priestor na spanie, úložný priestor na oblečenie a hračky, priestor na hranie a pracovný stôl na kreslenie i písanie domácich úloh. Deťom by mal byť poskytnutý aj nejaký minimálny priestor, ktorý by im umožnil pocit aspoň malého súkromia. 

Izba nie je príliš veľká, bolo teda potrebné priestor čo najviac uvoľniť. Výhodou je veľká výška miestnosti (cez tri metre), ktorá umožnila umiestniť postele nad sebou. Pre pohodlnejší a bezpečnejší prístup k posteliam na poschodí boli navrhnuté schodíky, ktoré zároveň zboku tvoria police na hračky. Jednotlivé postele majú v čele hlboké police, kde si deti môžu schovávať svoje poklady, obľúbené veci, či maznáčikov. Na zadnej stene sa počíta s textilnými vreckami, ktoré sú vo výrobe. Každé dieťa má svoje územie, kde sa môže cítiť príjemne a mať tak svoje súkromie. 

Izba má pôsobiť vzdušne a ľahko a zároveň má vydržať dlhé roky. Boli preto použité svieže pastelové farby pripomínajúce more a slnko. Steny boli ozdobené kvalitnými grafickými samolepkami zvierat, ktoré oživujú priestor a podporujú detskú fantáziu. V budúcnosti môžu byť ľahko vymenené podľa záľub detí. 

  • Zdieľať

Načítám...