Umývačka riadu - áno alebo nie? Tu sú výhody i nevýhody jej kúpy

Umývačka riadu môže značne ušetriť váš čas a to je zároveň i dôvodom, prečo si ju najčastejšie kupujeme. Samozrejme však aj tu platí, že každá minca má dve strany a preto by ste mali zvážiť aj viaceré ďalšie faktory. 

 

Aké sú teda výhody a nevýhody kúpy umývačky riadu?

Výhody:

Úspora času

Jednou z najväčších výhod je samozrejme obrovská úspora času. Riad naukladáte do umývačky, pridáte tabletu a leštidlo, umývačku zatvoríte, stlačíte zopár gombíkov a umývačka riadu sa o všetko postará za vás. Vy z nej už len vytiahnete dokonale čistý riad. Treba si úprimne priznať, že táto výhoda prebíja vo väčšine prípadov akékoľvek nevýhody a práve vďaka úspore času je umývačka riadu naozaj skvelým pomocníkom.

Dôkladné umytie

Ďalšou nespornou výhodou je skutočne dôkladné umytie. Predovšetkým keď ide o mimoriadne znečistený riad, viete, koľko námahy je potrebné vynaložiť, aby sme ho vyčistili. Umývačka riadu si však hravo poradí aj so zanesenými nečistotami, pripáleninami a podobne. 

Šetrí vaše ruky

Ručné umývanie riadu môže spôsobovať nemalé problémy hlavne ľuďom s citlivou pokožkou na rukách. Niektoré saponáty sú naozaj agresívne a tak sa môže stať, že vaše ruky si to odnesú. V tom lepšom prípade vám na ošetrenie postačí krém, v tom horšom sa však nevyhnete návšteve kožného lekára. 

Nevýhody:

Cena

Áno, cena umývačiek riadu býva naozaj vyššia. Treba mať však na pamäti, že ide o jednorazovú investíciu na dlhšie roky, ktorá sa vám postupom času vráti späť. 

Vyššia spotreba vody

Pri lacnejších umývačkách riadu môže byť problémom vyššia spotreba vody, než pri ručnom umývaní. Moderné umývačky sú už však samozrejme šetrnejšie a ekologické. 

Prípadné opravy

Tak, ako pri ostatných spotrebičoch, samozrejme aj pri umývačke sa vám môže stať, že sa vám pokazí a budete musieť investovať do jej opravy. To sa vám síce pri ručnom umývaní nestane, no výhody, ktoré vám umývačka riadu poskytne, určite prevážia aj prípadné menšie investície do opravy.

  • Zdieľať

Načítám...