Túžite po priestrannejšom byte? Tieto triky vám pomôžu váš interiér opticky zväčšiť

presvetlenie miestnosti

Stiesnené priestory síce “nenafúkneme”, no zato ich môžeme opticky zväčšiť. Tieto skvelé triky vám s tým veľmi efektívne pomôžu. 

Jednotné podlahy

Toto jednoduché riešenie má naozaj vynikajúci efekt. Celé tajomstvo spočíva v tom, že v menších domoch či bytoch nie je vhodné kombinovať viaceré druhy podláh - teda napríklad parkety s linoleom, kobercami či inými podlahovými krytinami. Zvoľte si len jediný druh podlahy a tú využite v celom byte/dome. Materiálová a farebná jednotnosť celý priestor opticky zväčšia. 

Závesné systémy

Knižnice, rôzne poličky či iné úložné systémy - pokiaľ sú položené na podlahe, zbytočne vám uberajú z už aj tak stiesneného priestoru. Skvelým riešením sú preto rôzne závesné úložné systémy. Neuberú vám z priestoru, no stále do nich môžete uložiť dostatok vecí. 

Závesy až k podlahe

V tomto prípade ide o veľmi obľúbený trik mnohých interiérových dizajnérov. Ak do akejkoľvek miestnosti umiestnite závesy siahajúce od stropu až po zem, vytvoríte tým dokonalú ilúziu vysokého a priestranného priestoru. 

Zabudnite na vaňu alebo sprchový kút

Aj vaňa či sprchový kút vedia spraviť z kúpeľne poriadne stiesnené miesto. Ideálnym riešením je moderný sprchový kút bez vaničky - umiestnený len na podlahe, ohraničený nadčasovými sklenenými tabuľami. Toto nestarnúce riešenie nielenže skvele vyzerá, ale vám aj ušetrí množstvo priestoru. 

Zrkadlá

Zrkadlá dokážu spraviť s akýmkoľvek interiérom hotové divy. Odrazy v zrkadle totiž priestor prirodzene presvetľujú a zväčšujú, no ak sa vám podarí do jednej miestnosti šikovne umiestniť hneď dve zrkadlá, môžete dokonca vytvoriť ilúziu nekonečného priestoru. Vyhranie sa so správnym uhlom si síce vyžaduje dostatok času a pevné nervy, no výsledok naozaj bude stáť za to. 

Výber farieb

V tomto prípade platí jasné pravidlo - tmavé farby priestor zmenšujú, svetlé ho, naopak, opticky zväčšujú. Platí teda, že čím svetlejšie farby použijete (či už pri výbere farby stien alebo dekorácií), tým priestrannejší priestor získate.

  • Zdieľať

Načítám...