Tri overené spôsoby, ako urobiť baldachýn nad posteľ

3 overené spôsoby, ako urobiť baldachýn nad posteľ

 

Máte chuť oživiť vzhľad vašej spálne, vytvoriť rozprávkové kráľovstvo v detskej izbe vašej ratolesti alebo len zútulniť stroho pôsobiaci priestor? Ak vás už omrzel fádny look spálne, ste rozhodnutí s tým konečne niečo robiť, avšak na nákladné renovácie nemáte momentálne dostatok financií, tak lacný dekor v podobe baldachýnu nad posteľou je pre vás ideálne riešenie a adekvátnou voľbou! V dnešnom článku sa bližšie pozrieme na niekoľko overených spôsobov, ako urobiť baldachýn nad posteľ svojpomocne, ale zároveň rovnako príťažlivo, ako keď si ho zadovážime z predajne.

 

Elegantný baldachýn nad posteľ

 

Baldachýn: elegantný a sofistikovaný

 

Pokiaľ už dlhšie vyhľadávate nejakú zmenu, nie ste so svojím hniezdočkom lásky úplne spokojní a postrádate vo svojej spálni niečo, čo jej ľahko vdýchne kúsok sofistikovanosti aj bez vysokých nákladov a kompletnej rekonštrukcie, tak baldachýn nad manželskú posteľ je pre vás veľkým tučným ÁNO.

 

Baldachýn nad posteľ: Čo budete potrebovať?

 

Táto romantická dekorácia preživá v interiérovom dizajne aktívne už stovky rokov a stále sa teší veľkému úspechu, práve vďaka obrovskej nadčasovosti a finančnej dostupnosti. K väčšine návrhov, ktoré možno nájsť na internete totižto nepotrebujete nič viac, ako kvalitný materiál látky, pre ktorú sa dopredu rozhodnete. Môže to byť závoj, plátno, obrus alebo iné vzorované tkaniny tých najrôznejších strihov a farieb, skrátka čokoľvek. Fantázií sa medze nekladú! Ďalej budete potrebovať závesnú tyč alebo závesný kruh. Môžete použiť vskutku čokoľvek s podobným tvarom či charakterom. V pohode si vystačíte s tým, čo nájdete dávno zabudnuté v pivnici alebo garáži! Riaďte sa vlastnou intuíciou a individuálnymi preferenciami. Staré záclonové tyče, drevené garníže, detský tanečný kruh všetko sa počíta…

 

  1. Na vytvorenie industriálneho vzhľadu si skúste zadovážiť medené alebo chrómové rúry.

  2. Na vytvorenie instantnej útulnosti vám postačia dve menšie drevené obruče cez ktoré ľahko prevlečiete reťazec padavého závesu. 

  3. Na doplnenie celkového vzhľadu zamotajte do látky malé jednofarebné svetielka a čarovný baldachýn je hotový. 

 

Tip: Mnoho „urob si sám“ možností a najmä lákavých inšpirácií nájdete na sociálnych sieťach, akými sú Pinterest či Instagram. Nahliadnite treba na ten náš :)

 

Baldachýn nad posteľ

 

Baldachýn nad postieľku + postup

  1. Najprv si zmerajtie výšku stropu od podlahy, nebojte sa toto číslo zaokrúhliť ak je potrebné. Vždy je krajší padavý a dlhší baldachýn.

  2. Následne použite obruč alebo závesnú tyč. Obruč si dokážete vyrobiť aj v pohodlí domova, kusom extra látky vybranej na baldachýn ju môžete obšiť alebo oblepiť, aby ste docielili jednotný vzhľad.

  3. Pomocou silných kovových skrutiek alebo rybárskeho drôtu pripevnite vrchnú časť obruče k stropu.

 

Baldachýn nad postieľku

 

Tip: Baldachýn je skvelým spôsobom, ako lacno zmeniť ráz celej spálne. Vyberte si ešte niekoľko zaujímavých doplnkov a uvidíte, ako celý priestor prehliadne.

 

Bohémsky štýl

Ako už bolo povedané, pridaním baldachýnu do existujúceho priestoru špeciálne nad posteľ, môžete drasticky zmeniť dekor a atmosféru spálne. To je niečo, čo stojí za to skúsiť alebo aspoň nad tým uvažovať!

Ak chcete, aby baldachýn vyzeral autentickejšie, bolo by lepšie ho pripevniť k rámu postele ako na strop, to vskutku vyvoláva aj bohémsky vzhľad celkovej spálne. Stavba rámu je niekedy jednoduchšia ako samotná konštrukcia na baldachýn z obchodu! To má veľa  čo činenia so štýlom a dizajnom, ktorý ste si vybrali pre svoju posteľ s baldachýnom. Pri procese je dôležité byť organizovaný a mať jasnú predstavu o tom, ako chcete, aby baldachýn vypadal v závere.

 

Tip: Rozumiete si s angličtinou? Tým lepšie pre vás! Výber stránok s takzvanými DIY (do it yourself) návody je takmer nekonečný.

 

Baldachýn v bohémskom štýle
 

Uprednostňujete minimalizmus, alebo tiež radi siahnete po extravagancií? Baldachýn možno nie je extravagantný v pravom slova zmysle, ale s určitosťou zútulní a doplní atmosféru každého priestoru! A čo hovoríte vy? Je baldachýn pre vás ÁNO alebo NIE v interiérovom dizajne?

 

  • Zdieľať

Načítám...