Ticho na Colours of Ostrava si užilo vyše 1 200 návštevníkov

Tichá zóna Rockwool Silent Box bola v rámci hudobného sviatku Colours of Ostrava stredobodom pozornosti. V priebehu štyroch festivalových dní akustický box navštívilo viac ako 1 200 návštevníkov festivalu. Ďalšie stovky využili vonkajšie posedenie v jeho blízkosti. Rockwool testoval v reálnom prostredí zvukovú hladinu vo vnútri i vonku tichej zóny. Priemerne boli hodnoty namerané vo vnútri Rockwool Silent Boxu o 30 dB nižšie, ako hodnoty na otvorenom priestranstve. Meranie laboratórnou metódou (pre účely stavebníctva), pred konaním festivalu v priestoroch Fakulty stavební VŠB-TU Ostrava, preukázalo celkové zníženie hladiny zvuku o 44 dB.

Zástupcovia spoločnosti ROCKWOOL merali hladiny zvuku počas celých štyroch dní trvania festivalu, a to vždy o 12:00, 15:00, 20:00 a 23:00 hod. Priemerná vonkajšia hodnota dosiahla 75 dB, priemerný údaj nameraný vnútri Rockwool Silent Boxu bol 45 dB. Najvyššia hladina zvuku vonku – 86 dB, bola nameraná v sobotu o 23:00 hod, najnižšia hodnota vo vnútri boxu – 32 dB, bola nameraná v rovnaký deň na pravé poludnie. Priemerne dokázal Rockwool Silent Box znížiť hladinu zvukov prichádzajúcich z vonkajšieho prostredia na citeľne príjemnú úroveň.

silent_box_rockwool1

 

Stovky návštevníko festivalu si do Rockwool Silent Boxu chodilo najmä odpočinúť v tichom prostredí, využívali taktiež možnosť dobiť si telefón. V niektorých hodinách stál pred tichou zónou dokonca rad. Mnoho ľudí prejavilo záujem o bližšie informácie o využití kamennej vlny.

„Výsledky nášho testovania jednoznačne preukázali akustické vlastnosti kamenné vlny. Zostava 120 mm izolácie ROCKWOOL a systému Fermacell, ktorý sme využili na Rockwool Silent Box, je možné na stavebnom trhu aplikovať na určité typy rodinných domov, ako sú napríklad drevostavby," hovorí manažér marketinku Josef Mik.

 

silent_box_rockwool

 

Rockwool Silent Box je po skončení festivalu umiestnený v areáli spoločnosti Rockwool v Bohumíne. Jeho priestor využijú ako súčasť vzdelávania architektov, projektantov, realizačných firiem či distribútorov. Jeho zvukoizolačné vlastnosti si vyskúšajú aj študenti stredných a vysokých škôl, ktorí navštevujú bohumínsku továreň. Okrem spoločnosti ROCKWOOL sa na výrobe Rockwool Silent Boxu podieľala Fakulta stavební VŠB-TU Ostrava a takisto spoločnosti Fermacell a Fatra.

O spoločnosti ROCKWOOL

ROCKWOOL, a.s., patrí do skupiny ROCKWOOL Group, popredného svetového výrobcu produktov a systémových riešení na báze kamennej minerálnej vlny. Výrobky z kamennej vlny prispievajú k zvýšeniu energetickej účinnosti, požiarnej odolnosti a zlepšeniu akustiky stavebných objektov.


Text, foto: PS:PR

  • Zdieľať

Načítám...