Sťahujete sa do garsónky? Na tieto 4 veci nesmiete zabudnúť!

 
Zmena bydliska býva často stresujúca sama o sebe, o to viac, ak z nejakého dôvodu musíte do menšieho. Či už odchádzate z rodičovského domu, sťahujete sa za prácou alebo sa jednoducho snažíte znížiť výdavky na nájom, po podpísaní zmluvy by ste mali myslieť na niekoľko vecí.
 
 

Zbavte sa nepotrebného

Najmä ak ste zvyknutí na väčší byt alebo dom, pravdepodobne vlastníte veľké množstvo vecí. Je váš starý jedálenský stôl rozmerom väčší než celá nová kúpeľňa? Alebo máte na krku 7 masívnych stoličiek, aj keď viete, že budete používať maximálne dve? Preč s nimi. Predajom na bazári nielen potešíte niekoho iného, no zarobíte peniaze na nákup nového, praktickejšieho nábytku. Pretrieďte aj svoj šatník a topánky a vyraďte všetko, čo vám nesedí, alebo čo ste na sebe nemali už niekoľko rokov.

 

Začiatok prežijete s týmito vecami

Ak naopak nemáte žiaden nábytok, ktorý si môžete zobrať zo sebou a potrebujete sa presťahovať rýchlo, prvý týždeň vám postačia tieto najzákladnejšie kusy:

1. Rozkladací gauč – sedačka a posteľ v jednom. Zároveň vám poskytne veľmi potrebný úložný priestor
2. Rohožka – zdá sa takmer nepotrebná, určite však nechcete špinavú podlahu. Najmä ak presne neviete, kde ste v tom strese nechali mop.
3. Mikrovlnná rúra – na určitý čas nahradí rúru na pečenie a sporák, pri troche kreativity aj rýchlovarnú kanvicu. Na všestrannosť mikrovlnky sa môžete spoľahnúť.
4. Predlžovačka – nie je nič horšie, ako čakať s vybitým notebookom, kým sa nabije telefón.

 

Nezahlcujte priestor

So snahou o okamžité zosobnenie nového priestoru to môžete prehnať. Interiér garsónky by ste mali držať vo svetlých farbách a používať minimum dekorácii, aby nepôsobil preplnene. Vyhnite sa tiež ťažkým závesom na oknách, mohutným skriniam a voľne stojacim lampám. Podlahovú plochu ušetríte tým, že poličky a skrinky budete montovať do výšky, prípadne až ku stropu. Sem sa hodia aj dekoratívne predmety, napríklad obrazy, fotografie a zrkadlá.

 

Praktická kuchyňa a kúpeľňa 

Naozaj potrebujete varič na ryžu a 6 plechov na pečenie? V malom byte budete mať málo priestoru aj v kuchyni, stačia vám preto základné kusy. Set príborov, tanierov a misiek zvládne hostenie viacerých ľudí. Ak radi varíte, vyberte si maximálne 2 veľkosti hrncov a panvíc, prípadne iba jednu – takú, ktorá vám umožní varenie pre viacerých ľudí, ako aj menšej porcie pre jedného. V kúpeľni platí to isté, 2 väčšie a 2 menšie uteráky nezaberú veľa miesta a určite si s nimi vystačíte.

 

[garzonka1]
  • Zdieľať

Načítám...