Spravte si zo sprchovania príjemný relaxačný zážitok. Poradíme vám, akú hlavicu si vybrať

sprchovanie

Sprcha nielenže prospieva prospieva nášmu zdraviu, ale čo sa týka spotreby vody, je aj oveľa úspornejšou alternatívou, než kúpeľ vo vani. Ak ju chcete premeniť na svoj kúsok raja, inšpirujte sa našimi nasledovnými tipmi. 

Výmena starej sprchy za novú

Výmena sprchovej hlavice prípadne aj s prívodnou hadicou nie je nič komplikované a určite to zvládnete aj úplne sami. Pozor si však dajte na závit a ešte pred kúpou novej sprchy skontrolujte jeho veľkosť. 

Funkcie, ktoré si zamilujete

Sprchy, ktoré sa vyrábajú dnes, sa s tými spred niekoľkých rokov nedajú ani len porovnať. Pri moderných sprchových hlaviciach totižto máte na výber množstvo spôsobov prúdenia vody - ak chcete vyskúšať niečo nové, vymeňte klasické prúdenie napríklad za silný prúd, za vodnú masáž, jemné perlenie, príjemný dážď alebo osviežujúcu vodnú hmlu. Možností, ktoré vám dokáže moderná hlavica ponúknuť, je neúrekom. Vyberte si buď podľa aktuálnej nálady, alebo podľa toho, či chcete prekrviť svoju pokožku, osviežiť sa alebo podobne

Dôraz kladený na spotrebu vody

Sprchové hlavice sú dnes vyrábané s kladením vysokého dôrazu na úspornosť a na šetrenie vody. Spotreba vody pri štandardnom sprchovaní je cca 15 litrov, čo však vedia niektoré hlavice zraziť na polovicu, teda na približne 8 litrov až menej. Úspora sa zvyčajne dosiahne tým, že do vody sa primiešava vzduch, čím sa spája príjemné s užitočným. Nielenže šetríte vodu, ale sprchovanie je aj mimoriadne príjemné a jemne masážne. 

Umiestnenie sprchy

Ak chcete mať zo sprchovania čo najlepší pôžitok, dôležité je aj to, do akej výšky si sprchu umiestnite. Vo všeobecnosti platí, že sprcha by sa mala umiestniť do výšky 220 až 260 centimetrov - v závislosti od priestorových možností, ale aj od výšky členov domácnosti, kde sa bude používať. Ak by totižto sprcha bola príliš nízko, mohla by vám prekážať, no ak by bola, naopak, privysoko, dopadajúca voda by mala nižšiu teplotu, než na akú je nastavená a jej prúd by tiež nebol ideálny.

  • Zdieľať

Načítám...