Premena garsónky

Táto premena bola pre nás najjednoduchšie čo sa realizačného času a rozsahu týka. Stavebne išlo o malé práce a najväčší efekt premeny bol na stolárovi, ktorý vlastne celú garsónku "postavil". Majiteľ bytu bol mladý chlapík s 10-ročnou dcérou a mohli sme sa teda viac "odviazať" čo sa farieb, vzhľadu a materiálov týka.
Zásadný problém pôvodného stavu bolo totiž jednoznačne zlé dispozičné usporiadanie, resp. zlé usporiadanie pre potreby života Ládi a jeho dcéry Marianky. Pre neho tam bola zbytočne veľká kuchyňa, ktorá mimochodom svojou dispozíciou priestoru skôr ublížila, než naopak, a tým už určila aj pozíciu postele a všetkého ostatného, ​​čo v dôsledku vôbec nefungovalo dobre. Ani štýl bytu mi k Láďovi nešiel, je to mladý chlap a interiér bol skôr usadlý, nebála by som sa ho nazvať aj skôr ženský.
Zmenšili, ale zefektívnili sme kuchyňu. Vlastne celý interiér je navrhnutý mobilne a to aj vrátane svetiel. Všetko si môžu nastaviť, posunúť, vyklopiť, otvoriť, ako potrebujú. Veľkú radosť mi urobila Láďova reakcia, bála som sa totiž toho, čo povie na tak farebný interiér - predsa len takéto bývanie nie je pre každého, ale on je jednoducho 35-ročný skejťák a nevedela som si predstaviť, že by mal béžový, drevený, biely, jednoducho klasicky útulný domov.
  • Zdieľať

Načítám...