Prague Marina

Niektoré byty, hoci v luxusných rezidenciách, nie sú bohužiaľ dobre dispozične vyriešené. Tento byt o rozlohe 53m2 - 2kk je toho žiarivým príkladom.

Pôvodný dispozícia bola na tak malý priestor zbytočne zložitá a poloha obývacej izby s kuchyňou nebola v porovnaní so spálňou vhodná už vôbec. Kúpeľňa mala nadbytočne sprchovací kút aj vaňu a príliš hlbokú samostatnú toaletu. Jediné čo by sme mohli hodnotiť správne bola komora.
Z pôvodnej dispozície bytu zostala iba poloha toalety, kúpeľne a komory. Toaletu sme zmenšili, kúpeľňu upravili tak, že jej súčasťou sa stala komora. Zvyšná časť bytu prešla kompletnou premenou. Spálňu sme vymenili za pozíciu obývacej izby a vďaka tejto výmene vznikol príjemný priestor pre kuchyňu a dokonca pre jedálenský stôl.
Keď ide o tak malý byt, mali by sme myslieť na zjednotenú podlahu, ktorá celý priestor lepšie pocitovo a opticky spojí. Absencia prechodových líšt bola samozrejmosťou. Pretože sme chceli drevenú podlahu a to aj v kúpeľni, jedna z mála možností (a dostupnej ceny) bolo použitie priemyselnej mozaiky z barmského teaku. Celý koncept bytu je ladený do bielej farby v kombinácii s dubom a sklom. Mieša sa v ňom moderný interiér s prvkami etna.
Dominantou je vcelku rozsiahla knižnica s pojazdnými panelmi, ktoré oddeľujú stenu na pracovnú a súkromnú časť. Majiteľka miluje kvety orchideí, ktoré sme vďaka vlastnej výrobe tapiet aplikovali na pojazdné panely knižnice, takisto na stenu do spálne.

  • Zdieľať

Načítám...