Malá kúpeľňa v novom kabáte

Či už máme vaňu či sprchový kút, kúpeľňa je miesto, v ktorom trávime veľa času a preto sa v ňom musíme cítiť dobre. Bohužiaľ, veľmi často býva kúpeľňa tou najmenšou miestnosťou v celom byte a musíme preto zložito premýšľať, ako do nej všetko umiestniť, aby nevyzerala preplnená. Napodiv to ide všetko zorganizovať bez výraznej rekonštrukcie.

 

 

Aj malinkú kúpeľňu môžeme bez väčšej rekonštrukcie usporiadať tak, aby sa v nej dalo dýchať. Najskôr si vezmite ceruzku a papier a urobte si podrobný nákres - na papieri totiž vidíte všetko jasnejšie. Rozmyslite si, čo v kúpeľni byť nemusí a odstráňte to - napríklad saponáty, mopy a väčšina čistiacich prostriedkov sa určite dá upratať niekam inam - nenechajte si rušiť pohodovú atmosféru.

Vymyslite si štýl, k akému by vaša kúpeľňa mala smerovať - ​​podľa farby kachličiek aj podľa veku kúpeľne.

 

Mágia zrkadla

Miniatúrnu kúpeľňu perfektne opticky zväčší zrkadlo. Vyberajte vždy veľké zrkadlá, prípadne zrkadlá skladané z viacerých častí, aby bol efekt čo najvýraznejší. Ak sa vám nezmestia nikam na stenu, kúpte si , ktoré pôsobí veľmi pekne. Pokiaľ máte kúpeľňu veľmi starú a zašlú, urobte si z toho prednosť a kúpte si historické zrkadlo s patinou. Keď k tomu pridáte ešte retro vodovodnú batériu, výsledný dizajn vám budú všetci závidieť.

 

 

Úložné priestory

Ideálnym úložným priestorom sú rozhodne závesné skrinky na mieru - dajú sa zaobstarať za slušné ceny a to aj v malých veľkostiach, takže sa dajú umiestniť aj do miniatúrnych kúpeľní. Šampóny, sprchové gély a ostatné produkty si môžete vložiť do , ktoré nie je drahé a môžete ho umiestniť hneď nad vaňu alebo k sprchovému kútu, pretože mu vôbec nebude vadiť, keď ho trošku postriekame.

Večným, stále trendy evergreenom sú prútené koše na bielizeň. Opäť sa dajú kúpiť v najrôznejších veľkostiach, takže stačí zmerať medzery, ktoré máte napríklad medzi umývadlom a stenou a tento príjemný, funkčný doplnok zakúpiť. Na krémy, sponky, gumičky, hrebene a podobné drobné veci si kúpte malé, slamové prútené košíky. Čím menej drobností sa vám po kúpeľni bude povaľovať, tým väčšie bude miestnosť vyzerať.

 

Podložka nie je surf

Nezabúdajte ani na drobné detaily. Investujte do kvalitných kúpeľňových predložiek, ktoré na podlahe perfektne sedia a nešmýkajú sa. Ak totiž pod vami podložka ujde, urobíte si veľmi škaredý úraz. Odporúčame , ktoré sa vám pod nohami nepohnú ani o centimeter a ľahko sa perú. S podložkami si tiež môžete farebne vyhrať - zlaďte ich napríklad s odtieňom kachličiek a kúpte si k nim aj rovnako farebné uteráky. A ozajstní fajnšmekri ho môžu zladiť aj so záchodovou doskou. Kúpeľňa tak nadobudne na luxusu.

 

 

Pekné osvetlenie

Malé kúpeľne spravidla mávajú aj malá okienka, ktoré neprepúšťajú dostatok svetla. Investujte preto do poriadneho osvetlenia, nielen do stropného, ​​ale aj nad zrkadlo - nech na seba poriadne vidíte. Dbajte na to, aby svetlá spĺňali technické parametre o ochrane pred vodou. Výber farby je na vás, ale najobľúbenejšie a najpríjemnejšie je teple biele svetlo.

 

Foto: pixabay.com, otto.sk

 

  • Zdieľať

Načítám...