Koľkokrát ste chceli urobiť radosť vlastnoručne vyrobeným darčekom?

Vybrať vhodný vianočný darček nie je vždy jednoduché, vždy však potešia vlastnoručne vyrobené. Skúste sa preto tento rok s vianočnými darčekmi pohrať. Vaši blízki to ocenia a nepochybne budete originálni. S novou generáciou spotrebičov MORA to dokážete.

 

Koľkokrát ste v zime mali chuť na horúci čaj?

Po mrazivej prechádzke či vianočnej sánkovačke nie je nič lepšie ako horúci nápoj. Potešte svojich blízkych pečeným čajom presne podľa ich chuti. Na jeho prípravu budete potrebovať ovocie podľa vášho výberu, cukor, škoricu, klinčeky alebo iné korenie. Ovocie najskôr očistite, umyte a následne nakrájajte na menšie kúsky. Nasypte ho na plech a pridajte cukor, škoricu, klinčeky alebo iné koreniny.

V rúre vyhriatej na 150°C pečieme ovocie 30 až 60 minút. Počas pečenia je vhodné ho párkrát premiešať. Po upečení čaj rozdelíme do menších sklenených pohárov, poriadne uzavrieme a otočíme hore dnom. Hotový čaj sa zalieva horúcou vodou a pokojne môžete skonzumovať aj kúsky ovocia. Počas zimy takýto nápoj nielen dobre zahreje, ale aj doplní vitamíny a vďaka svojej vôni vykúzli pohodovú atmosféru.

 

 

Koľkokrát ste trávili zimný večer pri sviečkach?

Voňavé sviečky nepochybne patria k zime. Prevoňajte domov svojich blízkych a pomôžte im navodiť romantickú atmosféru v podobe vlastnoručne vyrobenej sviečky. Stačí na to len plát zo včelieho vosku a knôt.

Plát uložíme na papier na pečenie a vložíme na pár minút do rúry alebo mikrovlnky, ktorá je vyhriata na nízku teplotu. Plát v nej jemne zmäkne a bude poddajnejší. Podľa potreby ho môžeme rozrezať na menšie časti alebo rôzne ozdobiť pomocou vykrajovačiek. Na okraj potom priložíme knôt a začneme stáčať. Hotovú sviečku necháme poriadne vychladnúť a máme hotový darček.

 

S prípravou vám pomôže vstavaná multifunkčná rúra MORA VT 548 BX. Vďaka veľkému objemu – 65 l a možnosti piecť na viacerých úrovniach súčasne, v nej pripravíte hneď niekoľko príchutí čaju či sviečok naraz, bez toho aby sa chute a vône zmiešali. Pri manipulovaní s plechmi potešia teleskopické výsuvy, ktoré zabezpečia, že sa určite nepopálite.

Legendárne sporáky MORA s multifunkčnou rúrou sú tiež vynikajúcimi pomocníkmi pri výrobe darčekov, ale aj pri varení alebo pečení vianočných dobrôt už niekoľko generácií. Biely kombinovaný sporák novej generácie MORA K 878 AW má vnútorný objem až 70 l. Plynové horáky majú poistku StopGas a nechýba ani integrované zapaľovanie. S digitálnym dotykovým programátorom už nič nepripálite a jednoducho nastavíte aj odložený štart alebo časovač. Nové závesy dvierok Komfort zaručia veľmi tiché a šetrné zatváranie dvierok rúry.

 

Koľkokrát ste v zime mali popraskané pery?

V zime naše pery trpia viac ako inokedy. Preto je vhodným darčekom aj balzam, ktorý ich príjemne hydratuje a navyše neobsahuje žiadne chemikálie. Jednoducho ho vytvoríte aj doma a opäť budete potrebovať iba pár surovín. Tie môžete obmieňať podľa toho, čo má konkrétny človek rád.

Dobrým základom balzamu je kozmetický včelí vosk, ktorý rozpustíte vo vodnom kúpeli. Následne pridáte oleje podľa vášho výberu. Vhodným a často používaným je napríklad kokosový olej, ale použiť môžete aj mandľový či bambucké maslo. Ak chcete aby balzam voňal, pridajte pár kvapiek vybraného esenciálneho oleja. Keď sa všetky zložky rozpustia a zmes je tekutá, môžeme plniť pripravené nádobky. Zmes necháme poriadne vychladnúť a stuhnúť a domáci balzam je hotový.

Správnym pomocníkom na jeho prípravu je rozhodne indukčná varná doska MORA VDI 643 X, s ktorou pripravíte vodný kúpeľ rýchlejšie a efektívnejšie. Má až 90 % účinnosť ohrevu s minimálnymi tepelnými stratami. Navyše technológia Sprint umožňuje navýšiť výkon varnej zóny a dosiahnuť tak var ešte rýchlejšie. Indukčné varenie je nielen rýchle a úsporné, ale aj bezpečné. Ukazovateľ zvyškového tepla a zahrievanie iba dna nádoby chráni pred nepríjemným popálením. Elegantné čierne prevedenie s antikoro rámom je už len bonusom k spoľahlivému a funkčnému kuchynskému pomocníkovi.

 

 

  • Zdieľať

Načítám...