Káva má na naše telo hneď niekoľko pozitívnych účinkov. Tieto skvelé kávovary vám ju pripravia v tej najvyššej kvalite

kava a kavovary

Viacerí z nás si bez kávy nedokážu predstaviť ani len jeden deň. Ak vás už len pomyslenie na jej chuť či na jej arómu napĺňa radosťou, nemajte obavy, je to v poriadku. Káva je totiž mimoriadne zdravá a na naše telo má (okrem iných) aj týchto 5 pozitívnych účinkov. 

Posilňuje náš mozog

Vedeli ste, že ak si denne doprajete 3-5 šálok kvalitnej kávy, riziko vzniku Alzheimerovej choroby i Parkinsonovej choroby u vás klesne takmer o polovicu? A to predsa vôbec nie je zanedbateľná výhoda. Káva má však na mozog aj okamžité účinky - už po jej vypití pocítite zrýchlenie reakcií, zvýšenie pozornosti, zlepšenie pamäti či zdvihnutie nálady. 

Skvelý pomocník pri boji s bolesťou hlavy

Bolesť hlavy žiaľ potrápi z času na čas každého z nás. Nabudúce však skúste lieky na tlmenie bolesti vymeniť za jednu šálku poriadne silnej kávy. Je veľmi pravdepodobné, že žiaden liek už potom potrebovať nebudete a bolesť ustúpi. 

Znižuje riziko vzniku cukrovky 2. typu

Diabetes 2. typu je závažným ochorením, ktorým však trpí čoraz viac ľudí. Nezdravá životospráva či stres - aj tieto faktory sa môžu podpísať pod vznik tohto ochorenia. Je však dokázané, že ak budete piť kávu pravidelne, riziko prepuknutia cukrovky 2. typu sa u vás môže znížiť až o celú polovicu.

Káva ako bojovník proti stresu a depresii

Ak si bez kávy neviete predstaviť ani jediné ráno, veľmi dobre viete, že už len jej vôňa vás dokáže prebrať k životu. Je takisto dokázané, že po vypití kávy sa v našom tele začnú vo zvýšenej miere produkovať hormóny serotonín a dopamín, ktoré sú spúšťačom dobrej nálady. 

Prevencia proti rakovine

Kvalitná káva obsahuje obrovské množstvo antioxidantov, ktoré účinne bojujú proti viacerým škodlivinám v našom tele. Práve obsiahnuté antioxidanty sú zároveň dôvodom, pre ktorý považujeme kávu za nápoj, ktorý pôsobí ako skvelá prevencia voči rakovine. 

Toto sú, samozrejme, len niektoré benefity pravidelného pitia kávy, je ich ešte zďaleka viac. Ako si však vychutnať čo najlahodnejšiu kávu aj v pohodlí domova - bez toho, aby ste museli ísť do kaviarne? Pomôžu vám s tým tieto skvelé kávovary. Na zdravie! 

 
  • Zdieľať

Načítám...