Je pre vás upratovanie nočnou morou? Vďaka týmto 5 tipom si udržíte svoju domácnosť stále čistú

Upratovanie považuje väčšina za ľudí skôr za “nevyhnutné zlo” a nie za činnosť, ktorej by sme sa venovali radi. Aj to však niekto musí spraviť a upratovaniu sa jednoducho nevyhneme v žiadnej domácnosti. Prečo si ho však nezjednodušiť, keď sa to dá?

 

Pomôžte si nasledovnými 5 tipmi.

 

#1 Základom je rohožka pred dverami

 

Ak sa vyzúvate až vo vnútri bytu alebo domu, absolútnym základom by pre vás mala byť kvalitná rohožka, ktorá zachytí aspoň väčšinu nečistôt z vašich topánok. Všetku špinu zanesenú na chodbu totiž skôr či neskôr roznesiete do celého bytu, čomu je však najlepšie takýmto jednoduchým spôsobom predísť. 

 

#2 Všetko majte systematicky uložené

 

Ak máte v skriniach neporiadok, je veľmi pravdepodobné, že pri hľadaní každej maličkosti budete nútení vyhádzať polovicu vecí. Takto strácate množstvo času a pripravujete sa o možnosť mať dokonale upratanú domácnosť. Aj keď to, čo máte v zavretých skriniach síce nevidno, poriadok v nich je základom prehľadnej domácnosti. 

 

#3 Nečistoty ihneď dôkladne upracte

 

Ak sa vám niečo vyleje alebo rozsype, snažte sa to ihneď dôkladne upratať. Nielenže to pôjde ľahšie, ale opäť tým predídete roznášaniu nečistôt aj do ostatných častí vášho bytu alebo domu. 

 

#4 Čistiace utierky na nezaplatenie

 

Skvelým pomocníkom, ktorý by nemal chýbať v žiadnej domácnosti, sú multifunkčné čistiace utierky, ktoré môžete použiť na plast, na drevo, na kov i na akýkoľvek iný materiál. Upratovanie pomocou nich šetrí čas a je skvelé ich mať vždy po ruke — keď uvidíte nejakú nečistotu alebo fľak, môžete ich odstrániť ihneď. Takto vám to zaberie možno jednu minútu, no keď by sa to nazbieralo, upratovaním by ste opäť strávili celý deň. 

 

#5 Menej vecí = menej neporiadku

 

Ak je vaša domácnosť preplnená rôznymi vecami, ktoré v konečnom dôsledku ani vôbec nepotrebujete, o poriadok by ste sa snažili márne. Zbavte sa všetkého, čo naozaj nepotrebujete. Upratovanie si tak spravíte oveľa ľahším a uvidíte, že odľahčíte nielen svoju domácnosť, ale aj svoju myseľ. 

  • Zdieľať

Načítám...