Fascinujúca choreografia zrkadliaca skutočné kvety

Určité druhy kvetov sa na sebaobranu a šetrenie svojej energie na noc zatvárajú. Tento vyvinutejší prirodzený mechanizmus sa nazýva "nystinasty" a inšpiroval štúdio Drift, aby vytvorili Shylight - svetlo, ktoré vytvára fascinujúcu choreografiu skutočného kvetu.

Väčšina umelých objektov má statickú formu, zatiaľ čo všetko prírodné, vrátane ľudí, je predmetom neustálej premeny a prispôsobovania sa okoliu. Shylight je odpoveďou na otázku, ako aj neživý objekt môže napodobňovať tie zmeny, ktoré vyjadrujú charakter a emócie?

Po výskumnom období piatich rokov štúdio Drift našlo finálnu podobu, ako bude ich vízia skutočne vyzerať. Shylight sa stala objektom, ktorý sa cíti nažive kvôli nepredvídateľným, prirodzene vyzerajúcim pohybom - pri klesaní dole sa otvára ako nádherný púčik kvetu, keď je už nízko, tak sa zatvorí a vráti sa naspäť hore.

Shylight je vytvorený z mnohých vrstiev hodvábu, ktoré spôsobujú, že sa svetlá pohybujú s gráciou tanečnice. Pohyb svetla možno ovládať s presnosťou na milimetre, aby sme mohli pozorovať jemnú krásnu choreografiu.

 

 

  • Zdieľať

Načítám...