Dajte vašej skrinke na topánky nový kabát

Skrinky na topánky a iné kusy oblečenia sú nepochybne praktická vec. Nik nechce, aby sa mu na zemi zbytočne hromadili veci a robili neporiadok, skrinky však majú aj estetickú úlohu. Sú často ústredným bodom celého priestoru. Sú jednou z prvých vecí, ktorá človeku po vstupe do miestnosti padne do oka. Na ich dizajne teda záleží. Ak máte doma skrinku na topánky alebo oblečenie, ktorá už má svoje najlepšie roky za sebou a po vzhľadovej stránke teda trochu zaostáva, nezúfajte. Stačí pár úprav a čoskoro sa budete môcť pochváliť nábytkom ako z dizajnového katalógu.

Vyblednutý náter, drobné praskliny alebo poškriabaný povrch? Nič nemusí byť prekážkou, stačí dodržať nasledujúce kroky. Pred samotnou premenou odporúčame najprv zložiť dvierka a vybrať všetky poličky, bude sa vám potom lepšie pracovať. Z nábytku najprv odstráňte nečistoty a pomocou šmirgľového papiera sa zbavte starého náteru. Povrch musí byť naozaj hladký a zbavený nerovností. Všetky časti starostlivo skontrolujte, a ak náhodou nájdete diery či praskliny, vyplňte ich tmelom. Ten nechajte poriadne zaschnúť a potom pokračujte v úprave. Nábytok starostlivo otrite od prachu a prípadne očistite od vosku a mastnoty. Keď máte povrch dokonale hladký a čistý, môžete pristúpiť k naneseniu lazúry, ktorá nábytku poskytne nielen moderný vzhľad, ale i ochranu pred rôznymi nežiadúcimi vplyvmi.

Siahnuť môžete napríklad po tohtoročnej novinke Xyladecor Velvet. Táto lazúra vďaka svojej Soft touch technológii zvyšuje prirodzenú krásu dreva a vynikne vďaka nej jeho zamatový nádych. Nábytok tak bude pôsobiť elegantne a moderne. Veľkým benefitom lazúry je i to, že je z 50 % tvorená prírodnými olejmi, nezapácha, hlboko penetruje a je možné si vybrať až zo 40 odtieňov. Vďaka tejto širokej palete môžete odtieň zvoliť podľa vášho vkusu a novú skriňu či skrinku tak prispôsobiť zvyšku interiéru.

  • Zdieľať

Načítám...