Chcete ochrániť svoj domov? Vyberte si účinný kamerový systém

kamery na mojinterier

Najväčším prínosom bezpečnostných kamier je ich preventívny a odstrašujúci účinok. Predsa len si páchateľ z dvoch objektov radšej vyberie taký, ktorý nie je zabezpečený kamerovým systémom.

V prípade rodinných domov, ale aj ďalších objektov ako sú hotely, obchodné centrá, čerpacie stanice a podobne, sa na ochranu najčastejšie používa kamerový systém spolu s elektronickým zabezpečením. Je to výborné spojenie, pretože ako majiteľ domu môžete vďaka tomu zistiť, čo viedlo k spusteniu alarmu, čo eliminuje falošné poplachy. To je obzvlášť dôležité vo vonkajšom prostredí, keď je potrebné zistiť, či išlo o spustenie vniknutím cudzej osoby do objektu, alebo ide o falošný poplach spustený náhodne, napríklad túlavou mačkou.

Kamerový systém pre rodinný dom

Úplne najjednoduchší je kamerový systém pre živé sledovanie v reálnom čase, ktorý pozostáva z kamery bez záznamového zariadenia. Jeho účinnosť je tým však veľmi obmedzená, pretože nie je možné prezerať si záznam spätne.

Ďalšou možnosťou sú jednoduché kamerové systémy so záznamovým zariadením, pri ktorých je už možné spätné prezeranie záznamov. Na uloženie záznamov sa používajú jednoduché digitálne servery so štandardnými diskami, ktoré môžete nájsť napríklad v počítači. Kamerový systém so záznamovým zariadením v podstate nevyžaduje obsluhu. Najstaršie dáta sa automaticky premazávajú.

Zvládnete inštaláciu sami?

Hoci sa to môže zdať jednoduché, je vždy lepšie poradiť sa s odborníkom alebo firmou, ktorá robí inštaláciu. Trh je totiž v súčasnosti preplnený systémami, ktoré nie sú dostatočne kvalitné. Na väčšie problémy zákazníci neraz narazia, keď si takéto zariadenia kúpia od neznámeho výrobcu. Potom sa môže stať, že o rok už v danej predajni tento tovar nemajú, kvôli čomu ani nezoženiete náhradné diely.

Vyberajte si preto také značky, ktoré prostredníctvom svojej distribučnej siete zaisťujú autorizovaný servis. Takisto je nutné správne vybrať montážnu organizáciu, ktorá zaisťuje inštaláciu, montáž a v prípade potreby aj servis.

Foto: Bigstockphoto.com

 

  • Zdieľať

Načítám...