Alternatívny vianočný stromček ako hit tohtoročných Vianoc. Šetrí prírodu a navyše i skvele vyzerá

Premýšľate nad tým, čo by ste mohli spraviť pre našu planétu? Ak sa nad tým radi nielen zamýšľate, ale ak by ste preto aj chceli niečo reálne spraviť, máme pre vás jeden skvelý tip. Vymeňte tento rok "klasický" vianočný stromček (či už umelý alebo živý) za stromček alternatívny. 

 

Pýtate sa, ako na to? Máme pre vás hneď niekoľko tipov.

 

#1 Vianočný stromček v kvetináči

 

Dnes už sú vo viacerých obchodoch dostupné vianočné stromčeky v kvetináči. Či už sa rozhodnete pre nejaký väčších či menších rozmerov, ide o dokonalé šetrenie našej prírody. Ak sa totiž o takýto stromček budete starať naozaj vzorne po celý rok, vydrží vám niekoľko sezón. 

 

#2 Miniatúrny stromček

 

Miniatúrny stromček šetrí nielen prírodu, ale aj priestor vo vašej domácnosti. Samozrejme možno nejde o ideálnu voľbu, ak máte doma malé deti, no ak bývate sami alebo ak trávite sviatky aj tak inde, môže ísť o tú správnu alternatívu.

 

#3 Vianočný stromček z kníh

 

Táto inšpirácia zas poteší všetkých milovníkov kníh. Čo by ste povedali na vianočný stromček z kníh? Na internete nájdete množstvo inšpirácií, v zásade však stačí z kníh, ktoré máte doma, “vystavať” stromček a ozdobiť ho atmosférickými svetialkami. Výsledok vás absolútne nadchne. 

 

#4 Stromček z dreva

 

Na trhu sú dostupné už aj vianočné stromčeky z dreva, ktoré vám vydržia doslova celú večnosť. Takýto stromček si raz kúpite a máte ho navždy. Vyzerá skvele a ozdobiť si ho pokojne môžete klasickými svetielkami či ozdobami. 

 

#5 Premeňte na dekoráciu svoju rastlinu

 

Máte doma nejakú rastlinku, ktorá by zvládla “uniesť” zopár vianočných ozdôb či nejakú tú vianočnú reťaz? Premeňte ju na svoj vianočný stromček. Spojíte tak príjemné s užitočným a spravíte tak veľkú službu našej planéte. 

  • Zdieľať

Načítám...