Ako si vybrať vhodnú šatníkovú skriňu? Vďaka týmto radám si vyberiete správne

satnik a satnikova skrina

Mať dostatok úložného priestoru, do ktorého si budete môcť úhľadne zložiť všetko svoje oblečenie - to je snom asi každého človeka, ktorý má vo svojich veciach rád poriadok. Práve šatník je priestorom, ktorý využívame každý jeden deň a preto je naozaj dôležité vedieť, na základe akých kritérií si ho vybrať. Veríme preto, že naše nasledovné tipy vám pomôžu.

Využite priestor

Pri výbere šatníka, resp. pri výbere miesta, kam ho umiestnite je dôležité využiť úplne všetko miesto, ktoré vám daný priestor ponúka. Skvelý riešením môže byť vyhotovenie šatníka presne na mieru, kde môžete využiť každý jeden centimeter od podlahy až po strop a od jednej steny až po tú protiľahlú. Zvoliť si však samozrejme môžete aj z už hotových šatníkových skríň, možno síce nebudú presne “na mieru”, no na druhej strane, ich kúpou môžete ušetriť nemalú finančnú čiastku.

Dôležitá je hĺbka šatníka

V tomto prípade ide o možno ešte rozhodujúcejší faktor, než je jeho výška či šírka. Odborníci sa zhodujú na tom, že minimálna hĺbka šatníka by mala dosahovať minimálne 60-65 centimetrov. Ak je to menej, musíte rátať s tým, že kúsky objemnejšieho oblečenia, ako napríklad zimné bundy, si v ňom uložiť nedokážete. Šatník by však nemal byť ani príliš hlboký, nakoľko na veci úplne vzadu by ste aj tak nedočiahli a manipulácia s nimi by bolo príliš komplikovaná a nepohodlná. 

Šatník by mal byť variabilný

Nohavice, šaty, sukne, topánky, saká, obleky, spodné prádlo, kabáty… V šatníku toho potrebujeme uskladniť naozaj veľa a preto je priam nevyhnutné, aby bol maximálne variabilný. Ideálne by bolo, ak by sa skladal z troch častí, a to konkrétne z časti policovej, šuplíkovej a vešiakovej. Takto si doň pohodlne umiestnite všetko oblečenie, jeho uskladnenie bude bezpečné a vy k nemu budete mať prístup kedykoľvek. 

Priestoru nikdy nie je dosť

Hovorí sa, že menej je niekedy viac, no v prípade priestoru, ktorý vám ponúka šatník, to nemusí vždy platiť. V súčasnosti sa vám totiž možno zdá, že oblečenia či vecí na uskladnenie nemáte až toľko, no vždy rátajte s tým, že ich už pravdepodobne budete mať len viac, nie menej. Vždy preto radšej rátajte s nejakou tou “priestorovou rezervou”.

  • Zdieľať

Načítám...