Ako si najlepšie vybrať obrazy do bytu?

Ako si najlepšie vybrať obrazy do bytu?

 

 

 

Bez ohľadu na to, akým nádherným vybavením izba disponuje, izba s holými stenami pôsobí častokrát doslova “neúplne”. Aj keď sa výtvarné umenie kategorizuje a výrazne líši v závislosti od individuálnych preferencií každého jednotlivca, umenie je zároveň sféra, kde sa stretáva ľudské potešenie všetkých priaznivcov tohto fenoménu, citu pre estetiku a umenia vo všeobecnosti. Maliarstvo patrí medzi jedno z najstarších výtvarných remesiel spolu s kresbou či sochárstvom. Počas svojej histórie maľovanie zaznamenalo niekoľko dôležitých zmien najmä čo sa týka typických techník. Dnes už sa fantázií vo výtvarnom umení naozaj medze nekladú a klasické krajinky, portréty alebo zátišia vystriedali kvety, abstrakcie či čiernobiele obrazy. Horúcim trendom je aj návrat vzorovaných tapiet a stálicou medzi novodobými ttrendami si našli i vlastné “personalizované” fotografie prenesené na plátno.

 

 

 


 

 

Obrazy na stenu do obývačky a spálne

 

Verte svojej intuícii!

 

Čo je azda najdôležitejšie pri výbere obrazu do interéru nášho milovaného domova je, neriadiť sa striktne trendami, ale našimi vlastnými pocitmi a preferenciami. Vzhľad domu by mal koniec koncov reprezentovať jeho majiteľa, preto odporúčame vybrať niečo, čo vás skutočne priťahuje a čo obstojí skúšku času. Zvážte atmosféru, veľkosť a osvetlenie vo vašej izbe. Všimnite si farby jednotlivých vecí, ako sú napríklad - koberec, povlečenie na vankúšoch, posteľná bielizeň…Neexistuje žiaden jednotný návod ako správne vybrať obrazy na stenu, stačí však využiť silu vlastnej intuície! Čo sa týka farebnosti obrazu do spálne, teplé farby ako červená, ružová či oranžová dokážu oživiť priestor, dodajú mu vášeň a veselú atmosféru, no neodporúčame ich používať na väčších plochách a radíme kombinovať ich s nevýraznými motívmi.

 

 

 


 

Moderné obrazy do obývačky

 

Skúšajte a kombinujte!

 

 

Umenie môže byť eklektické, svieže, variabilné a vôbec nemusí zodpovedať tradičnému vzhľadu vášho interiéru a napak moderne nadizajnované izby môžete dotvoriť staršími obrazmi s okázalejším štýlom. Pre výber toho správneho obrazu platia podobné zásady ako pre výber nábytku či doplnkov. Keď zariaďujete byt, musíte mať aspoň čiastočne jasno, aký výsledok chcete dosiahnuť. Pokiaľ ste si neistý v  kombináciach rôznych štýlov, farieb, povrchov a iných možností, opýtajte sa radšej na radu odborníka a to, interiérového architekta.

 


 





 

Obrovským fenoménom sa stali aj zaujímavé 3D obrazy, ktoré sa líšia tvarom, povrchom, štýlom i farbou!

 

 

 

 

Obrazy do detskej izby

 

Detská izba je útočiskom našich ratolestí, trávia v nej množstvo času a venujú sa obľúbeným činnostiam. Mnohé zahraničné štúdie priamo dokazujú, pozitívny vplyv, rozvoj kreativity a nárast kladných emócií u detí, ktoré mali v detskej izbe hravé pestrofarebné obrazy, zaujímavých tvarov.  Odporúčame preto uprednostniť obrázky rôznych motívov s rozprávkovými postavičkami alebo zvieratkami, aby sme podporili zdravý mentálny vývoj dieťatka.

 

 

 

 

Na veľkost záleží!

 

Správna veľkosť môže ohromiť, ale aj pohltiť čaro interiéru! Keď si kupujete umelecké dielo, vždy prvotne zvážte veľkosť. Na holých stenách omaľovaných len veľmi decentými neutrálnymi farbami vynikne malý obraz len veľmi nedocenene a naopak priveľký obraz pomerne ťažkopádne..Štandardné veľkosti obrazov, ktoré sa dajú ľahko umiestniť do väčšiny priestorov spĺňajú mierku od 30cm do 120cm. Avšak, opäť treba podotknúť - Verte svojmu inštinktu!

 

 

 

 

 

Pamätajte, že obraz na stenu do obývačky alebo spálne budete mať denno-denne na očiach. Keď obraz zavesíme na stenu nemal by predstavovať len okamžité obohatenie interiéru, ale priniesť do miestnosti život a vdýchnuť dimenziu danému priestoru. Obraz zväčša hovorí niečo priamo o vás a ponúka zaujímavejší estetický zážitkom i priateľom a rodine.  Kúpa ručne maľovaných obrazov predstavuje investíciu a zároveň dlhodobý záväzok. Ak máte obľúbeného umelca alebo človeka, ktorého tvorbu obdivujete, podporte ho investíciou. Stojí to za to v prípade, že vaše srdce bude spievať. Podstatou umenia je vytvárať emóciu, ak vo vás maľba nič nevyvolá, choďte ďalej. Je lepšie sa o niekoľko týždňov dlhšie dívať na prázdnu stenu, ako na krásny kus, ktorý však vo vás nič nevyvoláva.

 

 

 

 

 

Dekorácie na stenu do obývačky

 

Ak však nepatríte k veľkým vyznávačom umenia a vaše estetické cítenie je na bode mrazu, skrátka len hľadáte obrazy do obývačky, ktoré ju perfektne zútulnia, siahnite po overených klasikách, ktoré vždy potešia oko. Či sú to viacdielne obrazy kvetov, alebo zábery populárnych metropol, vedľa iste nestúpite.

 

 

Inšpirujte sa na našej stránke, kde ponúkame skutočne široký výber tých najkrajších obrazov, ktoré môžu zdobiť aj váš domov.

 

 

 

Správny obraz dokáže urobiť z každého bytu unikát!


 

Dôležité tipy ako správne vybrať obraz do obývačky!

 

 

  1. Obývačka je centrom diania, je to najdominantnejšia miestnosť v našich domácnostiach. V tejto izbe hostíme návštevy, ale i odpočívame pri televízíí či dobre knihe. Je dôležité dizajn tejto miestnosti vyzdvihnúť, tak, že nie len na nás, ale i našich blízkych bude pôsobiť harmonicky a zároveň reprezentatívne. Obrazy v obývačke, by mali teda predovšetkým navodiť príjemnú atmosféru a zanechať v nás i v návštevníkoch dobrý dojem.
  2.  
  3. Pokiaľ máte interiér zariadený v jednoduchých farbách i líniách, príliš pestrý obraz by mohol pôsobiť rušivo. Vhodné sú napríklad čiernobiele makro fotografie alebo fotoobrazy, ktoré podporia moderne zariadený interiér. Ak však bude farebný obraz zaujímavým a vkusným kontrastom k štýlu izby, do toho!

 

 

 

 

 

 

Ako sa rozhodnúť, kde zavesiť obraz?

 

  1. Stred obrazu by mal byť v úrovni očí (po stojačky) V obývacích izbách bývajú obyčajne sediaci, takže umelecké diela by mali byť zavesené trošku nižšie. Dobrým spôsobom, ako zabezpečiť, aby ste umiestnili kresby v správnej výške, je zavesiť ju na šírku ruky nad pohovku.

 

  1. Zmerajte dĺžku a šírku steny, kam chcete zavesiť obraz. Ak ho chcete zavesiť nad posteľ, gauč alebo iný kus nábytku, merajte len otvorený priestor na stene, od hornej časti nábytku až po strop, a nie od podlahy k stropu.

 

 

 

 

 

   “Myslite mimo rámca!”

 

 

Zarámované fotografie alebo výtlačky sú vždy solídnou voľbou, ale obrazy na plátne alebo dokonca dreve môžu pridať nečakanú textúru a charakter do vášho interiéru !  Ak už máte kúsok, ktorý sa vám páči, môžete si ho vždy za pomerne lacno nechať vytlačiť na plátno. Pomohli sme vám aspoň trochu s výberom a zodpovedali pár vašich otázok? Máte už jasno, akým smerom sa budete uberať pri výbere, toho správneho obrazu či dekorácie do vašej domácnosti?

 

Umenie, ktoré do svojho domova prinesiete, bude vždy komunikovať, aký typ človeka či rodiny ste. Zaslúžite si domov, ktorý je pohodlný, ale i perfektne sedí vášmu vkusu. Zabavte sa pri tvorbe vášho milovaného domova a pri vyberaní bytových dekorácií a obrazov! Súdržný domov plný esteticky príjemných diel je na dobrej ceste!

  • Zdieľať

Načítám...