5 skvelých tipov, ktoré vám v kúpeľni pomôžu mesačne ušetriť nemalú sumu

krasna kuplenka plna inspiracie

Týchto 5 skvelých tipov vám môže ročne ušetriť stovky eur. A to predsa za vyskúšanie stojí, no nie?

#1 Pozor na plytvanie vodou

Určite ste už počuli o tom, že čo sa spotreby vody týka, sprchovanie je oveľa šetrnejšie než kúpeľ vo vani. Zatiaľčo pri kúpeli spotrebujete približne 100 litrov vody, pri sprchovaní je to cca 30-40 litrov vody.

Ušetriť však môžete aj pri samotnom sprchovaní. Robí to väčšina z nás, no vodu si spravidla nechávame pustenú aj pri tom, ako sa mydlíme alebo ako si umývame vlasy. Len si spočítajte, koľko litrov vody a koľko eur by ste ušetrili, ak by vám voda tiekla naozaj len vtedy, keď to potrebujete.

Rovnaký princíp si skúste zaviesť napríklad aj pri umývaní zubov či pri umývaní riadu. Vodu púšťajte naozaj len vtedy, keď ju potrebujete na opláchnutie alebo vypláchnutie. Ročne takto ušetríte naozaj nemalú sumu, ktorú môžete investovať podstatne rozumnejšie. 

#2 Toaleta s dvojitým splachovaním

Ak kupujete novú toaletu, určite investujte do takej, ktorá má splachovanie zvlášť pre malú a zvlášť pre veľkú potrebu. Prečo by ste predsa plytvali vodou a vyslovene splachovali svoje peniaze, keď to nie je potrebné?

#3 Pozor na predražené čistiace prostriedky

Reklama nás vie veľakrát poriadne “obalamutiť”. Často sa necháme strhnúť perfektným marketingom a nakupujeme predražené čistiace prostriedky, z ktorých účinku sme potom sklamaní a nakoniec po pár mesiacoch skončia aj tak takmer plné v smetnom koši.

Na prvý pohľad sa vám to možno bude zdať ako zvláštny nápad, no dáme vám jeden tip - na internete je dostupných množstvo domácich receptov na čistiace prostriedky, ktoré sú oveľa účinnejšie a neporovnateľne lacnejšie, než prostriedky z obchodov. 

Veľakrát vám postačí len napríklad sóda bikarbona, ocot či iné ingrediencie, ktoré máte bežne doma a ktoré stoja len pár eur. V tomto prípade platí, že naozaj sa oplatí improvizovať. 

krasna sivo fialova kuplna ktora zaziari

#4 Starostlivý výber svietidiel

Zanedbateľné nie je ani to, čím si vo vašej kúpeľni svietite. Ako vieme, klasickým žiarivkám príliš nevyhovuje časté zapínanie a vypínanie - skracuje to ich životnosť a vy tak už po pár týždňoch musíte kupovať nové. 

Z tohto hľadiska je ako do kúpeľne, tak aj na toaletu (teda na miesta, ktoré navštevujeme často, no na kratšiu dobu) mimoriadne vhodné LED osvetlenie. 

#5 Ušetriť môžete aj na osviežovačoch

V tomto prípade platí to isté, ako pri predražených čistiacich prostriedkoch. Na osviežovače míňame nemalé sumy, no často za nič nestoja alebo sú plné chemikálií, ktoré nášmu zdraviu škodia.

Skvelý osviežovač, ktorý vás takmer nič nevyjde, si však viete bez problémov a bez väčšej námahy vyrobiť aj doma. Skvelý tipom na zimu je napríklad napichať do pomaranča klinčeky - budete milo prekvapení, ako bude celá vaša kúpeľňa prevoňaná.

  • Zdieľať

Načítám...