4 tipy pre zútulnenie vášho okolia

 

Čo vám spríjemní deň? Šálka kávy alebo nič nerušiaci odpočinok? Nie vždy máme na pokojnú chvíľu pre seba dostatok času a priestoru. Treba spĺňať termíny, plniť pracovné aj rodinné povinnosti a tráviť čas s ľuďmi na, ktorým nám záleží. Aj keď nás život plný vzruchov napĺňa, nie vždy máme čas na chvíľu iba pre seba. Práve preto je iba na nás, aby sme si aj zo svojho bežného okolia spravili to najpríjemnejšie miesto. Tu je pár tipov ako začať.

Eppi levandula

Kvety

Čisto zelené alebo s krásnymi farebnými púčikmi, kvety nemusia byť iba výsadou obývačiek. Hoc v nich majú svoje stabilné a nenahraditeľné miesto, skúste si priniesť aspoň jeden kvetináč aj do vašej kancelárie. Pracovné prostredie určite osvieži kolorit živej rastlinky, navyše vytvorí atmosféru domova, čo prispeje k pokojnejšiemu zvládaniu stresových situácii, ktoré sa v práci môžu vyskytnúť.

 

Talizmany

Priniesli ste si z dovolenky krásnu spomienku, ale po čase prichádzate na to, že stále leží zabalená na zabudnutom mieste? Alebo ste dostali darček z exotickej  dovolenky svojich blízkych? Vytiahnite ich pred oči vám aj vašim návštevám. Či už je to soška, nádoba, alebo malá šperkovnica, rozbaľte darček či spomienky a prezentujte sa nimi. Vždy keď vám spadne na ne pohľad, spomeniete si na krásne chvíle alebo vďačných príbuzných. A navyše, spomenuté kúsky sa dajú aj prakticky využiť. Napríklad páni si môžu do orientálnych nádob a šperkovníc vložiť svoje krásne manžetové gombíky a dámy môžu na hrdlo sošky povesiť svoj náhrdelník alebo náramok. Takto spojíte váš bežný život s príjemnými dovolenkovými spomienkami.

Eppi talizmany

 

Obrazy

Každú miestnosť tvorí veľké množstvo nevyužitej plochy. Čo tak zužitkovať tento priestor a povesiť naň obraz podľa vášho gusta? Tento krok neurobí škrt v priestorovom plánovaní, naopak môže miestnosť opticky zväčšiť. Na stene môžu svietiť teplé tóny farieb z obrazu letnej prírody, alebo teplo domova aj zo stien vedia rozdávať podobizne vašich najbližších. Nechať sa namaľovať, spraviť si portrét alebo vytlačiť vo veľkých rozmeroch spoločnú rodinnú fotografiu, to je nápad, ktorý vám zútulní aj ten najtmavší kút.

Eppi clanok

Malé poličky

Usporiadanie a rozvrhnutie nábytku nie je vôbec jednoduchá záležitosť. Je viac než bežné, že aj pri najlepších meraniach sa zrazu vyskytne menší priestor, s ktorým sa pred tým nepočítalo. Pre takéto situácie je ideálne zaradiť do vášho interiéru menšie poličky, na ktoré si môžete poukladať príležitostné drobnosti, ale aj veľké poklady. Niektoré páry si pravidelne po príchode domov odkladajú svoje klasické svadobné obrúčky na jedno len im určené miesto, aby si ich pri domácom režime nezničili a zároveň, aby si ich mohli hneď pri vyžadovanej situácii nasadiť. Aj pre takéto uschovanie sú malé poličky výborným riešením.

Eppi interier

  • Zdieľať

Načítám...