11-krát podlaha do záhradného prístrešku. Nechajte sa okúzliť

Jeseň či jar sú ako stvorené na prácu v záhrade. Ani príliš teplo, ani príliš zima. Už dlhšie premýšľate, že urobíte poriadnu podlahu pod prístreškom, pergolou či v altánku? No krásna podlaha, ktorá je zároveň odolná voči vrtochom počasia i zablateným topánkam vašich hostí, sa zdá ako nesplniteľný sen? Dnes vám prinášame inšpiráciu na tradičné aj kreatívnejšie podlahy pod prístreškom. Niektoré sa vám dokonca budú hodiť i do záhradného domčeka či montovanej garáže.

 

Paletová podlaha

Paletovú podlahu vyrobíte celkom jednoducho. Vybrúsite materiál a zahustíte palety, aby ste vytvorili plynulý povrch na chodenie. Následne namaľujete či naolejujete palety podľa vlastného vkusu. Pokiaľ ich uložíte paralelne, vytvoríte zaujímavý vzor celej dlážky.

 

Paletovú podlahu vyrobíte celkom jednoducho.

 

Drevená dlažba

Drevené obloženie je krásne, ale dosť náročné na údržbu, čistenie, ako aj obnovu náteru každú sezónu, pokiaľ je vonku. No stojí za to. Pokiaľ však chcete niečo menej náročné, rovnaký efekt dosiahnete s alternatívnymi materiálmi.

 

Drevené obloženie je krásne, ale dosť náročné na údržbu.

 

Alternatívna „drevená“ podlaha

Dnes už aj dlažba môže vyzerať ako drevená podlaha. V exteriéroch je jednoduchšia na údržbu. Do interiérov, ktoré neslúžia ako dielňa či garáž, sa hodí napr. vinylová alebo PVC podlaha s dreveným vzorom. Tieto typy sú odolnejšie voči špine a vode než plávajúca podlaha.

 

Drevená dlažba

 

Dlaždicový obklad

Keď už sme pri tej dlažbe, existujú mnohé jednoduché farebné kombinácie a vzory, ktoré vytvoria nádherný efekt pod vaším záhradným prístreškom. Keramická dlažba svedčí aj podlahám v montovaných garážach a záhradných domčekoch, keď ich využívate na rekreačné aktivity, napr. domáci saunový svet.

 

Dlaždicový obklad

 

Kamienkový koberec

Vyhrajte sa s farbami kamienkov a štruktúrou celej podlahy. Koberec sa jednoducho nanáša. Súvislú plochu vytvoríte vďaka kombinácii živice a tužidla. Kameninový koberec sa hodí tak do exteriéru, ako aj interiéru.

 

Kamienkový koberec

 

Kamienková mozaika

Mozaiku z menších či väčších, hranatých či okrúhlych kameňov si môžete vyskladať podľa vlastnej kreativity. Kameň je úžasný materiál do exteriéru okolo celého vášho domu.

 

Mozaika na záhradu.

 

Kamenná dlažba

Kamenné tehly, resp. dlaždice sú najjednoduchšie na vyskladanie záhradnej podlahy pod montovaným prístreškom. Zvládne to aj kutil začiatočník. Zložitejšie kamenné výtvory si možno budú vyžadovať profesionála. Ale aj z väčších kamenných dlaždíc sa dá vytvoriť úchvatná mozaika.

 

Kamenná dlažba

 

Betónové dlaždice

Môžete použiť obyčajné betónové kvádre, ktoré v kombinácii s drobným kamenivom vytvoria zaujímavý efekt. Nájdete však aj krajšie dekoratívne betónové bloky. Medzery vyplňte kamienkami.

 

Betónové dlaždice

 

Maľovaný betón

Stačí nádherný vzor a vedro s farbou. Zmeňte obyčajnú betónovú platňu na nepoznanie!

 

Maľovaný betón

 

Tehlová podlaha

Tehly sú ďalší perfektný materiál, ktorý dokáže ladiť tak s modernou, ako aj s vintage terasou.

 

Tehlová podlaha

 

Ekologická dlážka

Žijeme vo svete, kde už nie je samozrejmosťou ani čistý vzduch, ani voda. Preto sa tak často v médiách vyskytujú ekologické témy. V tomto smere existujú na trhu materiály, ktoré buď sú recyklovateľné, alebo sú vyrobené z recyklovateľných materiálov. Tým pádom šetria našu planétu. Väčšinou sa predávajú vo forme jednoduchej skladačky. Tak čo, aj vám záleží na osude našej planéty? Vyskúšajte ju.

 

Eko podlaha na záhradu.

---

Zdroj (Source):

Ideastand.com, Ideastand.comIdeastand.comPinterest.com, Oltco.com, Systempavers.com, Washingtonpost.com, Artzyfartzycreations.com, Elkaminodom.com, Archiexpo.com, Fiberondecking.com

  • Zdieľať

Načítám...