Vytvárate nový domov? Stavte na profesionálov

Čaká vás rekonštrukcia bytu alebo sa chcete pustiť do stavby domu? Našťastie sa s tým nemusíte trápiť samé. Bezproblémovým riešením je nechať tieto aktivity na profesionálov. Pokiaľ teda k týmto odborníkom nepatríte aj vy. 

 

Zdroj: Bigstockphoto.com


Projekty moderných domov si vyžadujú to najlepšie, a to sa týka aj výberu architekta. Jeho hľadanie síce nie je najjednoduchšou aktivitou, no pokiaľ ho nájdete, bude to v podstate vašou jedinou záťažou. Kvalitný architekt vás totiž odbremení od mnohých povinností. Poďme teda spolu hľadať takého, ktorý robí pre 
moderné domy projekty.

Kde hľadať kvalitného a spoľahlivého architekta?


Pri pátraní môžete nahliadnuť napríklad na stránku profesijnej organizácie Slovenská komora architektov, kde nájdete zoznam. Určite sa však nespoliehajte len na tento zoznam. Pýtajte sa okolo seba a nechajte si odporučiť nejaké mená.
Pozrite sa na ich webové stránky a preskúmajte ich hotové riešenia. Každý má predsa iný vkus a hoci môže byť ich práca pekná, vám taký štýl sedieť nemusí. Projekty moderných domov sú práve o jedinečnom pohľade a dokonalom výsledku.
Architekta si vyberajte aj podľa regiónu. Predsa len bude chcieť niekoľkokrát navštíviť vašu nehnuteľnosť a cesta cez celé Slovensko by vás mohla vyjsť naozaj draho. Dohodnite si stretnutia s viacerými architektmi a overte si, či si sadnete, čo sa týka nápadov na vaše budúce bývanie.


Čo skutočne chcete?


Chcete nízkoenergetický alebo pasívny dom? Máte nejaké nadštandardné požiadavky, ako je bazén, sauna či herňa s biliardovým stolom? Zamyslite sa nad svojím bývaním aj životným štýlom a spíšte si všetky požiadavky, ktoré na svoj nový alebo vynovený domov máte. Ak ide o prerábku, prineste si so sebou aj plánik objektu. Skutočne dobrý architekt vám pomôže uskutočniť vaše sny a ponúkne vám aj svoje nápady.

 

Zdroj: Bigstockphoto.com

  • Zdieľať

Načítám...