Výroba tradičných japonských cukríkov

Mladý 27-ročný japonec Shinri Tezuka obnovil výrobu tradičných japonských cukríkov. Spôsob výroby týchto cukríkov sa nazýva amezaiku a ide o výrobu cukríkov z cukrového sirupu, škrobu a organického farbiva. Výroba jedného cukríka trvá do 5 minút, pretože inak cukrová hmota stvrdne a nedá sa už formovať. Shinri vyrába hlavne zlaté rybky, ale aj chobotnice, žaby, myši, kravy, tigre, zajace, draky, hady a kone.

V roku 2013 si otvoril v Tokiu obchod, kde predáva tieto curkíky. Cena za jeden kus sa pohybuje v rozmedzí 8 - 17 dolárov. Tieto sladkosti sú veľmi populárne a ako sa u nás hovorí, "idú na dračku" a Shinri má v súčasnosti otvorené už dva takéto obchody, v ktorých pre záujemcov ponúka aj kurzy, kde ich učí, ako takéto cukríky vyrábať. Je veľmi málo ľudí, čo vie vyrábať tradičné japonské cukríky a Shinri má záujem udržať tradičné japonské amezaiku pre ďalšie generácie. 

 

 

 

  • Zdieľať

Načítám...