Vypínacia jednotka novej generácie od spoločnosti Eaton uľahčuje testovanie vzduchových ističov

Eaton uviedol na globálny trh svoju vypínaciu jednotku novej generácie − platformu Power Xpert Release (PXR) − ktorá umožňuje inžinierom testovať a konfigurovať ističe z PC prostredníctvom USB portu. Jednotka je integrovaná do vzduchových ističov IZMX. V dôsledku toho môžu používatelia ľahšie pracovať s vypínacou jednotkou a ukladať si testovacie dáta, a tým zlepšovať režimy kontroly a údržby.

 

Vzduchové ističe v silnoprúdových distribučných sieťach v priemysle, sú nakonfigurované a pravidelne testované koncovými používateľmi tak, aby aj naďalej fungovali spoľahlivo v prípade nadprúdov. Týmto sa zabráni nákladným prestojom. Nová jednotka umožňuje technikom simulovať skraty a preťaženia pomocou softvérového nástroja Power Xpert Protection Manager (PXPM) spoločnosti Eaton, ktorý je možné stiahnuť bez poplatku.

 

„Jednotka bola vyvinutá v reakcii na dopyt používateľov po ľahko použiteľnom systéme. Predtým sa museli výsledky testov ručne zapisovať, ale pomocou aktualizovaného softvéru je možné vytvoriť trojstránkovú správu z odbornej skúšky s dátumom a časom, prispôsobenými informáciami, individuálnym nastavením vypínacej charakteristiky a uložiť ju v elektronickej podobe vo formáte .pdf,“ povedal Ralf Nikolic, produktový manažér pre vzduchové ističe (ACB) spoločnosti Eaton. „To umožňuje technikom významne skrátiť čas potrebný na testovanie, takže je pre nich oveľa ľahšie vykonávať ich údržbu a prijať správu zo skúšky na zdokumentovanie.“

 

 

Kým technológia PXR v súčasnosti podporuje testovanie a konfigurovanie vzduchových ističov IZMX spoločnosti Eaton, nová elektronická vypínacia jednotka je platformou pre budúcnosť, ktorá bude začlenená do všetkých druhov výkonových ističov spoločnosti Eaton s cieľom nastaviť vo všetkých ističoch nový vyšší štandard pre testovanie. Revízni technici už vďaka integrovanému technickému vybaveniu pre testy nebudú viac potrebovať špecializované testovacie nástroje.

 

Medzi nové funkcie zariadení IZMX, ktoré sú vybavené technológiou PXR, patrí schopnosť zachytiť prúdové a voliteľné napäťové priebehy spolu s minimálnymi a maximálnymi hodnotami pre fázové a nulové vodiče. Okrem toho tvar vlny môže poskytnúť informácie o celkovej kvalite siete s presnosťou merania, ktoré teraz predstavuje jedno percento. Trvale aktívny display s vyšším rozlíšením neustále zobrazuje stav zónovej selektivity (ZSI), stav batérie a menovitý prúd. Všetky dáta sa môžu prenášať prostredníctvom komunikačného rozhraniaModbus, Profibus alebo Ethernet a na zaistenie bezpečnosti môže byť pridané heslo, aby sa zabránilo vykonávaniu neoprávnených zmien. Okrem toho bol pre ľahšiu identifikáciu a prístup k ďalším informáciám pridaný kód QR.

 

„V spoločnosti Eaton pomáhame používateľom zvýšiť bezpečnosť personálu a spoľahlivosť vybavenia, takže poskytujeme vysokú úroveň bezpečnostných funkcií s ochranou ZSI, ktoré sú teraz integrované do ističov na skrátenie vypínacieho času a zníženie spotreby energie v prípade selektívneho skratového vypínania,“ pokračoval Nikolic. „Naša voliteľná funkcia Arcflash Reduction Maintenance System (ARMS) tiež skracuje vypínací čas a znižuje spotrebu energie na zaistenie ďalšej ochrany personálu údržby. Navyše systém Arcon reguluje oblúk do 2 ms predtým, než dosiahne maximálny prúd, a diagnostický systém umožňuje trvalé tepelné monitorovanie nízkonapäťových hlavných rozvádzačov. Tieto systémy dohromady umožňujú zistenie prípadných novovznikajúcich chýb v čase, keď vznikajú, aby ich bolo ľahké riešiť ešte predtým, než začnú predstavovať riziko pre obsluhu alebo zariadenia.“

 

O skupine EATON Corporation
Elektrotechnický sektor spoločnosti Eaton je globálnym lídrom v distribúcií energie a ochrane elektrických obvodov; ochrane pomocných záložných zdrojov; v riadení a automatizácii; osvetlení a bezpečnosti; štrukturálnych riešeniach a zariadeniach pre elektrické siete; riešeniach pre sťažené a nebezpečné prostredia a v inžinierskych službách. Vďaka svojim komplexným riešeniam je spoločnosť Eaton pripravená prijať aj tie najdôležitejšie výzvy v oblasti riadenia elektrickej energie.
Eaton je spoločnosť zaoberajúca sa riadením energie, ktorá svojim klientom poskytuje úsporné riešenia pomáhajúce riadiť elektrickú, hydraulickú a mechanickú energiu efektívnejšie, bezpečnejšie a udržateľnejšie. Obrat spoločnosti dosiahol v roku 2015 hodnotu 20,9 miliárd USD. Má približne 95 000 zamestnancov a predáva svoje výrobky vo viac ako 175 krajinách sveta.

 

Zdroj, foto: EATON, Technical Publicity

  • Zdieľať

Načítám...