Toto sú 4 najčastejšie chyby, ktoré robíme pri skrášľovaní svojej domácnosti obrazmi

skraslenie_obrazmi_mojinterier

Obrazy sú skvelým interiérovým doplnkom, ktorý dokáže celému priestoru dodať úplne nový nádych. Výberom samotného obrazu a jeho zladením s interiérom sa to však nekončí, mimoriadne dôležité je aj to, ako a kam ho umiestnime. 

Ak preto chcete, aby zavesený obraz vyzeral čo najlepšie a aby celú vašu miestnosť skutočne skrášlil, vyvarujte sa týmto štyrom chybám, ktoré robíme najčastejšie. 

#1 Obraz je príliš ďaleko od objektu, nad ktorým visí

Ak si chcete obraz zavesiť nad posteľ, nad pohovku či nad skrinku, dbajte pri jeho umiestňovaní na to, aby medzi samotným obrazom a daným objektom nebola príliš veľká vzdialenosť. Ak by to tak bolo, celý dojem by pôsobil veľmi rušivo a želaný estetický efekt by sa nedostavil. 

#2 Obraz je príliš malý alebo príliš veľký

Aj v prípade tejto chyby závisí od toho, nad akým objektom máte obraz zavesený. V pomere k pohovke, skrinke, posteli či inému predmetu, nad ktorými obraz visí, by nemal byť ani príliš malý, no ani príliš veľký. Nemal by teda siahať až úplne po okraje daného predmetu, ale z každej strany by mal byť minimálne o cca 10-15 centimetrov menší. 

#3 Obrazy sú od seba príliš vzdialené

Vynikajúci dojem dokážu vykúzliť aj obrazy, ktoré sú na plátne a zložené sú z viacerých častí. Pri ich rozmiestňovaní si však treba dať pozor na to, aby ste ich neumiestnili ani príliš ďaleko od seba, no zároveň ani príliš blízko k sebe. Pohľad na takýto obraz by mal oku lahodiť, skúste preto staviť na svoju intuíciu a nájsť tú správnu vzdialenosť. Inšpirovať sa môžete aj ilustračnými obrázkami daného obrazu na stránke e-shopu, kde ste obraz kupovali. 

#4 Obraz sa do daného interiéru nehodí

V tomto prípade ide o jednu z najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťame. Už pri výbere obrazu treba myslieť na to, kam sa ho chystáte umiestniť. Obraz by mal s danou miestnosťou ladiť nielen farebne, ale predovšetkým štýlom. Tak napríklad, moderný obraz sa vám nebude hodiť do miestnosti zariadenej v štýle vintage a naopak. Čo sa týka farebného ladenia, vždy je dobré obraz ladiť k okolitému nábytku, nie k farbe steny, na ktorej bude visieť. 

  • Zdieľať

Načítám...