Sušička ovocia — ako si vybrať tú najlepšiu? Pomôže vám týchto 5 tipov

Sušička potravín sa stáva v mnohých domácnostiach čoraz obľúbenejším kuchynským pomocníkom. Sušené ovocie je nielen veľmi chutné, ale aj veľmi aj zdravé a je vynikajúcim zdrojom vitamínov i živín, čo je na zimu priam ideálne.

 

Ak si chcete benefity sušeného ovocia vychutnávať aj vy, pri výbere sušičky prihliadnite aj na týchto 5 vecí.

 

#1 Regulátor teploty

 

Ak si chcete dopriať naozaj chutné ovocie a zachovať v ňom čo najviac živín a vitamínov, je dôležité sušiť ho na správnej teplote. Tá sa však líši v závislosti od jednotlivých druhov ovocia, preto je veľkou výhodou zakúpiť si sušičku s možnosťou regulácie teploty. 

 

#2 Časovač

 

Viaceré sušičky ovocia už dnes disponujú aj časovačom, čo je veľmi praktické, predovšetkým ak chcete tento spotrebič používať častejšie. Vďaka časovaču ho totiž môžete používať aj počas vašej neprítomnosti a chutné sušené ovocie vás tak napríklad môže čakať po príchode domov z práce, a to vždy čerstvé. 

 

#3 Príkon

 

Na trhu nájdete sušičky s príkonom 165W, ale aj 1000W. Opät je len na vás, ako chcete tento prístroj využiť. Vo všeobecnosti samozrejme platí, že čím je motor silnejší, tým kvalitnejšie a predovšetkým rýchlejšie sušička suší. 

 

#4 Účel

 

Vybrať si už môžete aj takú sušičku, ktorá si neporadí len s ovocím, ale aj s inými potravinami, ako napríklad bylinky, huby či dokonca mäso. V priebehu niekoľkých minút či hodín si tak dokážete vykúzliť chutné jedlo, ktoré je navyše veľmi zdravé a príjemne obohatí váš jedálniček (aj v prípade, ak práve držíte diétu). 

 

#5 Počet misiek

 

Pri kúpe je dôležité zvážiť aj to, koľko “poschodí” by ste v sušičke potrebovali. Ak sa chystáte len na sušenie menších množstiev ovocia či iných potravín, zbytočne by ste investovali do modelu s 10 či 15 miskami. Najpredávanejšie sú sušičky s cca 5 miskami, no určite je dobré zadovážiť si takú, kde sa dajú misky dokúpiť a vy si tak môžete počet “poschodí” v prípade potreby kedykoľvek navýšiť. 

  • Zdieľať

Načítám...