Spoločnosti Nissan a Eaton prinášajú spoľahlivé a dostupné ukladanie energie pre každého so systémom „xStorage HOME“

Vedúca spoločnosť v automobilovom odvetví Nissan a líder v oblasti správy energií Eaton spojili svoje sily a predstavili novú jednotku na ukladanie energie pre domácnosti – navrhnutú ako najspoľahlivejší a najdostupnejší systém na trhu. „xStorage HOME“ je plne integrovaný systém na ukladanie energie, ktorý umožňuje spotrebiteľom ovládať, kedy a ako používajú energiu vo svojich domácnostiach.

• Navrhnutý ako najspoľahlivejší a najdostupnejší systém na ukladanie energie na trhu
• Pomáha spotrebiteľom vyhnúť sa tarifným obdobiam s vysokými sadzbami
• Vyvinutý v spolupráci so spoločnosťou Nissan a navrhnutý v spoločnosti Nissan Design Europe
• Očakávaný predaj viac ako 100 000 jednotiek xStorage HOME počas nasledujúcich piatich rokov

 

 

Jednotka je pripojená k zdrojom obnoviteľnej energie, ako napríklad k solárnym panelom, a k napájacím sieťami pre domácnosti a dokáže spotrebiteľom ušetriť náklady na energiu dobíjaním v časoch, kedy je dostupná obnoviteľná energia alebo keď je energia zo siete lacnejšia (napr. počas noci) a využívaním tejto uloženej energie v obdobiach vyššej spotreby a vyšších cien. Ak domácnosť využíva napájanie zo solárnej technológie, znamená to, že domácnosti môžu vo svojich domácnostiach využívať čistú energiu uloženú vo svojom systéme xStorage HOME a šetriť náklady vďaka tomu, že sa vyhnú drahým denným tarifám.

Tento systém na ukladanie energie pre domácnosti tiež zabezpečuje riešenie zálohy pre spotrebiteľov, aby svetlá nikdy nezhasli – ideálne v časoch, kedy sa energetické siete dostávajú pod obrovský tlak. Zákazníci môžu navyše vytvárať zisk predávaním uloženej energie späť do siete v obdobiach vysokého dopytu a cien.

Systém xStorage HOME je vo výrobe skompletizovaná integrovaná jednotka, ktorá zaisťuje bezpečnosť a výkon ukladania a distribúcie čistej energie spotrebiteľom. Po nainštalovaní certifikovaným technikom je pripravený na použitie, čím poskytuje spotrebiteľom možnosť jednoducho sa pripojiť a využívať túto energiu. Systém bude tiež podporovať pripojenie pomocou smartfónu, čo umožní spotrebiteľom prepínať medzi zdrojmi energie jednoduchým stlačením tlačidla.

 

 

Paul Willcox, predseda predstavenstva spoločnosti Nissan Europe, povedal: „Je najvyšší čas ponúknuť spotrebiteľom flexibilitu a možnosť ovládať, ako a kedy používajú energiu vo svojich domácnostiach. Nové riešenie xStorage HOME kombinuje odbornosť spoločnosti Nissan v oblasti výroby vozidiel a spoľahlivej technológie akumulátorov s vedúcim postavením spoločnosti Eaton v oblasti kvality napájania a elektronických produktov, výsledkom čoho je pôsobivé riešenie využitia repasovaných batérií. Chceme, aby bola technológia ukladania energie príťažlivá a dostupná pre každého, pretože spotrebiteľom prináša skutočné výhody a súčasne prináša inteligentnejšiu a udržateľnejšiu správu energie pre elektrickú sieť.“

Okrem vysoko výkonnej funkčnosti bol systém xStorage HOME navrhnutý aj s ohľadom na estetické vlastnosti a praktickú využiteľnosť, preto diskrétne zapadne do okolitého prostredia. Tento špičkový dizajn pochádza priamo od odborníkov spoločnosti Nissan Design Europe so sídlom v Spojenom kráľovstve, ktorí sú preslávení svojím špičkovým dizajnom a štýlom vozidiel.

Toto nové zariadenie poskytuje ekologický „druhý život“ akumulátorom z elektromobilov Nissan po ukončení životnosti vo vozidlách, nakoľko využíva dvanásť akumulátorových modulov z elektromobilov Nissan. Má potenciál od základov zmeniť spôsob, akým ľudia spravujú využívanie elektrickej energie vo svojich domácnostiach, pričom poskytuje vyššiu flexibilitu a úsporu nákladov vo viacerých oblastiach. 

 

 

Cyrille Brisson, viceprezident elektrotechnického sektoru spoločnosti Eaton pre región EMEA, povedal: „Tento spoločný vývoj spoločností Eaton a Nissan nám umožnil optimalizovať náklady na vývoj a výrobu a priniesť našim zákazníkom skutočne integrovanú ponuku. Náš systém bude koncovým používateľom doručený plne pripravený na používanie so všetkými potrebnými súčasťami vrátane kabeláže a inštalácie certifikovaným technikom pri uvádzacej cene 4 000 EUR za verziu s menovitou kapacitou 4,2 kWh. V súlade s našimi zásadami nezatajujeme žiadne ďalšie skryté náklady a dosahujeme nižšie celkové náklady na vlastníctvo v porovnaní s inými ponukami veľkých spoločností, ktoré už boli oznámené.

Obe spoločnosti majú dobre etablované prevádzky v Európe, Afrike a na Blízkom východe. V spoločnosti Eaton máme k dispozícii sieť viac ako 1 000 distribútorov, ktorí spolupracujú s kvalifikovanými inštalačnými technikmi v 77 krajinách. Dokážeme zabezpečiť, aby spotrebitelia mohli mať prístup k čistej energii a mohli ju ukladať a využívať bezpečne a účinne v pohodlí svojho domova.“

Nový systém xStorage HOME predstavuje prvý krok v rámci dlhodobého záväzku spoločností Nissan a Eaton rozširovať portfólio riešení na ukladanie energie pre súkromných aj komerčných zákazníkov. Zákazníci si systém budú môcť objednávať od septembra 2016 v konfigurácii jednofázového napájania a v druhej polovici roka 2017 v konfigurácii trojfázového napájania. Spoločnosti Nissan a Eaton očakávajú predaj viac ako 100 000 jednotiek xStorage HOME počas nasledujúcich piatich rokov, nakoľko dopyt zákazníkov po tomto type technológie neustále rastie.

 

 

O spoločnosti Nissan v Európe
Spoločnosť Nissan patrí medzi zámorských výrobcov s najkomplexnejšími aktivitami v Európe a zamestnáva viac ako 14 500 zamestnancov v lokálnych prevádzkach v oblasti dizajnu, výskumu a vývoja, výroby, logistiky, predaja a marketingu. Minulý rok sa vo výrobných závodoch spoločnosti Nissan v Spojenom kráľovstve, Španielsku a Rusku vyrobilo viac ako 635 000 vozidiel, vrátane mini-MPV, cenami ovenčených crossoverov, SUV, komerčných vozidiel a modelu Nissan LEAF, najobľúbenejšieho elektromobilu s 97 % pomerom spokojnosti s výkonom a s 95 % zákazníkov, ktorí by vozidlo odporučili svojim priateľom. Spoločnosť Nissan momentálne v Európe predáva 24 rôznorodých a inovačných produktov a je na dobrej ceste stať sa najpredávanejšou ázijskou značkou v Európe.  

O spoločnosti Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan je globálny výrobca komplexného sortimentu vozidiel, ktorý predáva viac ako 60 modelov značiek Nissan, Infiniti a Datsun. Vo fiškálnom roku 2014 predala spoločnosť viac ako 5,3 milióna vozidiel na celom svete a vygenerovala príjmy 11,3 bilióna jenov. Spoločnosť Nissan navrhuje, vyrába a predáva najpredávanejšie vozidlo s úplným elektrickým pohonom na svete, Nissan LEAF. Hlavné ústredie spoločnosti Nissan v japonskej Jokohame spravuje prevádzky v šiestich regiónoch: ASEAN a Oceánia; Afrika, Blízky východ a India; Čína; Európa; Latinská Amerika a Severná Amerika. Pre spoločnosť Nissan celosvetovo pracuje 247 500 zamestnancov a od marca 1999 spolupracuje s francúzskym výrobcom Renault pod názvom Renault-Nissan Alliance.

O skupine EATON Corporation
Elektrotechnický sektor spoločnosti Eaton je globálnym lídrom v distribúcií energie a ochrane elektrických obvodov; ochrane pomocných záložných zdrojov; v riadení a automatizácii; osvetlení a bezpečnosti; štrukturálnych riešeniach a zariadeniach pre elektrické siete; riešeniach pre sťažené a nebezpečné prostredia a v inžinierskych službách. Vďaka svojim komplexným riešeniam je spoločnosť Eaton pripravená prijať aj tie najdôležitejšie výzvy v oblasti riadenia elektrickej energie.
Eaton je spoločnosť zaoberajúca sa riadením energie, ktorá svojim klientom poskytuje úsporné riešenia pomáhajúce riadiť elektrickú, hydraulickú a mechanickú energiu efektívnejšie, bezpečnejšie a udržateľnejšie. Obrat spoločnosti dosiahol v roku 2015 hodnotu 20,9 miliárd USD. Má približne 96 000 zamestnancov a predáva svoje výrobky vo viac ako 175 krajinách sveta.

 

Zdroj, foto: EATON, Nissan, Technical Publicity

 

  • Zdieľať

Načítám...