Solárne Slovensko poskytuje riešenia na mieru

Najväčší slovenský výrobca slnečných kolektorov THERMO|SOLAR Žiar, s. r. o., poskytuje už niekoľko rokov zákazníkom rady, ako ekonomicky a ekologicky využívať OZE (obnoviteľné zdroje energie). Po spustení podporného programu Zelená domácnostiam sa počty záujemcov o rady znásobili a firma preto prináša informácie už cez 2 webové stránky. 

 

Hovorí riaditeľ  THERMO|SOLARU Žiar, s. r. o., Alfréd Gottas: ,,Zariadenia na využívanie OZE sú dlhodobou investíciou a majú slúžiť svojim zákazníkom desaťročia. Väčšinou si ich človek vyberá len raz za život. V doterajších kolách projektu Zelená domácnostiam si zákazníci vyberali  z viac ako 300 typov registrovaných slnečných kolektorov, keď celkový počet registrovaných zhotoviteľov  zariadení na využívanie OZE presiahol 800 (z toho viac ako 500 zhotoviteľov inštalujúcich slnečné kolektory). Vybrať si nie je pre laikov vôbec jednoduché. Preto im radíme ako uspieť v žiadostiach o podporu od SIEA. Pokiaľ sa na nás obrátia mailom alebo telefonicky, snažíme sa im prinášať riešenia priamo na mieru. Nie každé zariadenie na OZE je vhodné pre každého a správna rada ušetrí spotrebiteľom značne prostriedky a vyhnú sa neefektívnym investíciám.“

 

Dodáva, že najčastejšími kritériami, ktoré rozhodujú v prospech výrobkov THERMO|SOLARU oproti konkurencii, je pomer cena a kvalita, životnosť, výkon, referencie, garancie, servis a poradenstvo. Výsledkom je, že v doterajších kolách patrili slnečné kolektory z produkcie THERMO|SOLARU medzi najčastejšie inštalované zariadenia zo všetkých.

 

„Vyrábame termické  s preukázanou viac ako 35 ročnou životnosťou a 12 ročnou zárukou. Ponúkame optimálne riešenia s garantovanou návratnosťou pre majiteľov rodinných domov, bytové domy, firmy a organizácie. Patríme medzi najlepších vo svojej triede. Premyslená konštrukcia a prísne vykonávaná kontrola kvality u našich  a modulov zaručuje vyššie energetické výnosy v testovacích podmienkach ako aj v reálnych inštaláciách. Náš vlastný testovací systém zaručuje, že všetky komponenty modulov dosahujú najvyššie možné štandardy kvality. Sme najväčším dodávateľom solárnych riešení v strednej Európe. Máme 40 rokov skúseností v solárnej technike. Naše vybrané produkty inštalujú iba oprávnení zhotovitelia v projekte Zelená domácnostiam. Poskytujeme najvýhodnejšie ceny a montáže, pretože sú to ceny priamo od výrobcu. Máme pritom najhustejšiu sieť certifikovaných montážnych partnerov na Slovensku. Riešenie modulujeme pre malých aj veľkých, od domácností až po veľké a atypické inštalácie,“ vymenúva A. Gottas.

 

Ako získať dotácie z projektu Zelená domácnostiam v roku 2017

 

Od apríla 2017 sú  vyhlasované pravidelne každý mesiac. „Nový systém častejších kôl s nižšou výškou dotácie môže znamenať, že spočiatku bude neuspokojených žiadateľov viac a niektorí budú musieť podávať žiadosť opakovane. Preto odporúčame mať v 1. deň spustenia ďalšieho dotácií všetko pripravené. Ak nechcete zmeškať vyhlásenie termínu ďalšieho kola dotácií, zapíšte sa do nášho newslettru nižšie alebo vyplňte cenový dopyt. V oboch prípadoch vás upozorníme na začiatok kola emailom. Skôr ako začnete uvažovať o dotácii, oboznámte sa s  projektu Zelená domácnostiam. Na začiatok sa odporúčame uistiť, že spĺňate podmienky na udelenie dotácie,“ dodáva A. Gottas.

 

Tri kroky k získaniu dotácie: 

  1. Konzultujte riešenie s odborníkom na danú oblasť. Vyplňte  a zistite, aké riešenie je vhodné pre Vašu situáciu a peňaženku a aká je výška dotácie pre dané riešenie. V tomto kroku získate aj možného zhotoviteľa, ktorý vám dodá a odborne namontuje vybrané riešenie. Pozn. Neodporúčame si tovar kupovať samostatne a až potom hľadať zhotoviteľa. Dotáciu si, na rozdiel od minulosti, môžete uplatniť len z faktúry zhotoviteľa. Samostatným nákupom by ste o väčšinu dotácie prišli.

 

  1. Ak už máte vybraného zhotoviteľa a konkrétne riešenie aj s cenovou ponukou, požiadajte o poukážku u SIEA. O poukážku neodporúčame žiadať skôr, ako si u vybraného zhotoviteľa neoveríte, že sú schopní zariadenie do 3 mesiacov od vydania poukážky dodať (táto lehota platí pre všetky kolá v r. 2017)! O poukážku môžete po spustení ďalšieho kola požiadať iba cez internet  (momentálne to nie je možné, o poukážku bude možné požiadať až po spustení daného kola).
    Prichystajte si aj všetky údaje o nehnuteľnosti, na ktorú chcete umiestniť zariadenie na OZE, vrátane údajov z katastra nehnuteľností. V žiadosti musíte uviesť katastrálne územie, súpisné číslo nehnuteľnosti uvedené na liste vlastníctva a číslo listu vlastníctva. Pri vypĺňaní žiadosti odporúčame dobre zvážiť, ktoré uprednostňujúce podmienky spĺňate. Po vyplnení formuláru bude odoslaná na Vašu e-mailovú adresu správa, ktorú treba ČO NAJSKÔR potvrdiť

 

  1. Až kliknutím na linku v potvrdzovacom emaile je dokončený celý proces vyplnenia žiadosti! Pre úspešnosť žiadosti o vydanie poukážky je rozhodujúce uplatnenie uprednostňujúcich kritérií a čas, kedy domácnosť potvrdí záujem o poukážku v emaile.  Ak potrebujete opraviť údaje vo Vašej žiadosti, odkaz „POTVRDIŤ“ v mailovej správe ignorujte a vyplňte si novú žiadosť.
    Ak v e-mailovej správe kliknete na "POTVRDIŤ", podať novú žiadosť o vydanie poukážky je možné najskôr po uplynutí 30 dní! O poukážku žiadajte až v čase, keď máte zariadenie vybrané a budete ho môcť v dohodnutom termíne inštalovať.

 

  1. Zaregistrujte poukážku u zhotoviteľaa vyberte si termín inštalácie. Platnosť poukážky je len 30 dní od jej vydania. Do tejto lehoty ju musíte odovzdať zhotoviteľovi a ten ju musí zaregistrovať v SIEA a požiadať o jej preplatenie musí do 3 mesiacov od tohto dátumu.

 

 

  • Zdieľať

Načítám...