S Chytrou penou zateplíme svoj dom za jediný deň

Slováci môžu od 16. marca 2016 požiadať o štátny príspevok na zateplenie, čo je šanca, ktorú by majitelia rodinných domov nemali prepásť. A zároveň je to šanca, ako si svoj dom konečne zatepliť kvalitnou izoláciou.

Hoci sa v našich končinách k zatepleniu používajú hlavne polystyrén a minerálna vata, sú tieto materiály už dávno prekonané. A dnes si predstavíme izolant, ktorý na tom má tu najväčšiu zásluhu: PUR penu.

 

Dokonalé zatesnenie bez škár

PUR pena sa na rozdiel od väčšiny izolantov aplikuje vo forme tekutiny. To ju robí absolútne jedinečnú – po dopade na povrch tekutina okamžite reaguje, nafúkne sa a vytvorí nepriepustnú penovou vrstvu, ktorá zatesní všetky medzery a škáry v okolí.

Zateplenie takou penou je nesmierne efektívne, pretože si hravo poradí aj s kritickými miestami ako sú komíny, vikiere, záhyby atď. Po zateplení nevznikajú žiadne tepelné mosty, pena nikde neprefukuje.

Ostatne aj technická špecifikácia hovorí za všetko. Tvrdá pena s uzavretou bunkovou štruktúrou (vhodná do exteriérov) má súčiniteľ tepelnej vodivosti 0,024 W / m.K, čo z nej robí najlepší izolant na trhu.

Mäkká pena s otvorenou bunkovou štruktúrou (vhodná do interiérov) je na tom takmer skvele – so súčiniteľom tepelnej vodivosti 0,035 W / m.K patrí ku špičke. Hlavné ale je, že peny v čase nemenia svoje vlastnosti – izolujú rovnako dobre po roku aj po 20 rokoch.

 

 

Celý dom za jediný deň

Jedinečný spôsob aplikácie peny má aj ďalšiu výhodu – práca ide rýchlo od ruky. Aplikátori stihnú za jeden deň zatepliť až 200 m2 plochy, čo v praxi znamená, že často bude všetko hotové doslova za pár hodín.

Po aplikácii peny navyše budete mať v dome čisto: nikde nezostanú odrezky, guľôčky alebo zvyšky materiálu.

 

 

Úspora v desiatkach percent

Podľa našich skúseností aplikácie izolačnej PUR peny ušetrí zákazníkom 20 – 70 % nákladov na vykurovanie: v závislosti na kvalite pôvodnej izolácie. Bežná doba návratnosti je 3-5 rokov, potom už len šetríte a šetríte. A pretože na izoláciu dostanete záruku až 40 rokov, máte istotu, že nebude vyžadovať žiadne ďalšie investície.

Pozor si dajte len na výber aplikátorskej firmy. V odbore sa totiž pohybuje niekoľko podvodníkov, ktorí sa snažia priživiť. Za nás môžeme odporučiť napríklad chytrú penu, ktorá aplikuje kvalitnú nemeckú penu od firmy Huntsman a jej zamestnanci majú potrebnú kvalifikáciu, čo vám dokážu aj svojimi certifikáty.

Zdroj: chytrapena.sk

 

  • Zdieľať

Načítám...