ROCKWOOL vylepšil izolačnú dosku so skosenými hranami FASROCK G

Výrobca izolácií z kamennej minerálnej vlny, spoločnosť ROCKWOOL prináša na slovenský trh inovovaný výrobok v oblasti tepelných a protipožiarnych izolácií stropov nevykurovaných priestorov. Izolačná doska FASROCK G má výrazne lepší súčiniteľ tepelnej vodivosti a menej skosené vonkajšie hrany. Ďalej ju charakterizujú vynikajúca požiarna odolnosť i kvalitná povrchová úprava. Vylepšený produkt je výborným riešením pre zateplenie stropov pivníc, garáží či prejazdov.
 

„Zatepleniu stropov pivníc a garáží pod obytnými priestormi sa neprikladá taká dôležitosť, ako by si tieto časti rodinného alebo bytového domu zaslúžili. Teplo z vykurovaných miestností však môže týmito priestormi unikať a sú tiež častou príčinou pocitu chladu od podlahy,“ hovorí projektový špecialista spoločnosti ROCKWOOL, Jozef Dírer.

Inovovaný výrobok z kamennej vlny ROCKWOOL má výrazne lepší súčiniteľ tepelnej vodivosti, ktorého hodnota je 0, 037 W. m-1. K-1. Izolácia má jednostranný nástrek prekrývajúci aj skosenie dosky. Hrany sú skosené o 10 mm pod uhlom 450 dookola celej lícovej strany. FASROCK G patrí do najvyššej triedy reakcie na oheň A1, zvyšuje tak požiarnu bezpečnosť konštrukcie stropu a zabraňuje šíreniu ohňa.

Frézovaná lamela kombinuje prirodzený farebný tón vlákien so svetlou štruktúrou, pretože biela farba nástreku celoplošne neuzatvára štruktúru povrchu. Tepelnoizolačná doska z kamennej minerálnej vlny je v celom objemu hydrofobizovaná a má prevažne kolmo k povrchu orientované vlákna. Montáž dosiek je rýchla a veľmi jednoduchá.

 

Ilustraün° foto_Rockwool_Fasrock G

 

Aplikuje sa celoplošným lepením prostredníctvom kontaktného lepidla na báze cementu. Využívajú sa lepidlá pre systémy ETICS na minerálne vláknité dosky. „Podklad musí byť dostatočne súdržný a zrelý. Vždy samozrejme závisí na jeho aktuálnom stave. Mal by byť ale dostatočne pevný, suchý, bez omietky, náteru, prachu, mastnoty alebo soľných výkvetov,“ hovorí Jozef Dírer.

Dosky nie je nutné mechanicky kotviť a je možné ponechať ich prirodzený vzhľad bez ďalšej povrchovej úpravy. Nástrekom alebo valčekovaním môžeme na suchý a čistý povrch dosiek aplikovať priedušnú vnútornú maľbu alebo fasádnu farbu. „Pokiaľ budeme dosky FASROCK G ukladať pravidelne vedľa seba na strih alebo na väzbu, dosiahneme priestorový efekt jemnej plastiky,“ dodáva Jozef Dírer.

Kamenná minerálna vlna je kvalitný tepelnoizolačný materiál s výbornými akustickými vlastnosťami. Vďaka svojej nehorľavosti prispieva k požiarnej bezpečnosti stavieb. Navyše zaručuje tvarovú stálosť a zachováva priedušnosť stien. Výrobky z kamennej vlny sú z prírodného materiálu, recyklovateľné a šetrné k životnému prostrediu.

Dosky FASROCK G sú dostupné v dĺžke 1 000 mm, šírke 200 mm a variabilnej hrúbke od 50 do 200 mm. Výrobok je vhodný pre zateplenie stropov pivníc, garáží či prejazdov.

 

O spoločnosti ROCKWOOL

ROCKWOOL, a.s., patrí do skupiny ROCKWOOL Group, popredného svetového výrobcu produktov a systémových riešení na báze kamennej minerálnej vlny. Výrobky z kamennej vlny prispievajú k zvýšeniu energetickej účinnosti, požiarnej odolnosti a zlepšeniu akustiky stavebných objektov.


Zdroj: www.rockwool.sk

  • Zdieľať

Načítám...