Pripravte záhradné doplnky na zimu!

Väčšina predmetov z dreva či kovu je ošetrených už od výrobcu. Aj na ne však pôsobí dážď, krúpy alebo UV žiarenie, ktoré dokážu ich povrchovú úpravu narušiť. Veľa záleží aj na správnom uskladnení. Keď sú tieto predmety vystavené rozmarom počasia priamo, drevo napadajú huby alebo hmyz a spôsobujú jeho rozpad, kovovým predmetom zase hrozí korózia.

Najlepšou ochranou je pravidelná starostlivosť. Tú pomôžu zaistiť kvalitné náterové hmoty, ktoré poškodeniu nielenže zabránia, ale dokonca ho aj čiastočne odstránia. Tohtoročná novinka Hammerite spreje s jednoduchou aplikáciou. Farbu typu 3 v 1 môžete nanášať priamo na skorodovaný kov.

Kvalita výslednej ochrany však nezávisí len na vhodne zvolenej náterovej hmote, ale aj na dobre pripravenom podklade a na dodržaní správneho postupu. Zvláštnu pozornosť treba venovať odstraňovaniu nečistôt, prachu, zvyškov zbrúseného laku alebo hrdze z povrchu predmetu.

V prípade drevených predmetov sa odporúča použiť 2–3 vrstvy vybraného produktu a náter nanášať štetcom v smere vlákien. Medzi jednotlivými nátermi dodržujte interval 8–14 hodín v závislosti na vybranom materiáli. Krycia olejová lazúra na vodnej báze Luxol Dekor vhodná do exteriéru i interiéru. Je rýchloschnúca a vyberať je možné z 10 trendy odtieňov. Súčasťou údržby by mala byť aj kontrola spojovacích komponentov, akými sú napríklad pánty alebo skrutky. Aby sa predišlo ich zhrdzaveniu, je dobré ich aspoň premazať.

Kovové náradie alebo prvky, ako sú napríklad kanvice, ktoré plnia funkčný a zároveň dekoratívny účel, zbavte najprv odlupujúcej sa hrdze. Predmety potom dôkladne umyte vo vode so saponátom, opláchnite a nechajte oschnúť. Aby ste dosiahli čo najlepší efekt, aplikujte dve vrstvy náteru a každú z nich nechajte poriadne zaschnúť. Prémiová antikorózna farba 3 v 1 Hammerite Priamo na hrdzu Tónovateľná báza zaisťuje dlhodobú ochranu kovu až na 8 rokov.

 

  • Zdieľať

Načítám...