Pracujete z domu? Vďaka týmto 5 tipom si zariadite domácu pracovňu, v ktorej bude radosť pracovať

pracovna z domu

Domáca pracovňa je už dnes súčasťou mnohých domácností. Či už pracujete výhradne z nej alebo je len akýmsi vaším tvorivým kútikom, ak nechýba ani vo vašom príbytku, tieto rady sa vám môžu zísť. 

V domácej pracovni by ste sa mali cítiť maximálne komfortne

Viacero odborníkov na home design sa zhoduje v tom, že domáca pracovňa by mala byť jednou z miestností, na ktorej by ste mali šetriť najmenej. Dôvod je prostý - pôjde o priestor, v ktorom budete tvoriť a v ktorom musia vaša fantázia i produktivita fungovať na plné obrátky. Je preto nesmierne dôležité, aby ste sa v ňom cítili maximálne pohodlne a komfortne. 

Nepodceňte výber farieb

Psychológia farieb je samostatnou oblasťou psychológie, ktorej venuje množstvo odborníkov nemalú pozornosť. Zhodujú sa na jednom - farby majú na našu produktivitu, kreativitu či celkovú náladu obrovský vplyv. Vo všeobecnosti síce platí, že svetlejšie farby sú pozitívnejšie, zatiaľčo tie tmavé môžu pôsobiť negatívne, no nemusí to platiť na každého. Všímajte si preto, ktoré farby na vás ako vplývajú a tomu prispôsobte aj ich výber pri zariaďovaní vašej domácej pracovne. 

Dostatok miesta na všetko

Ak by ste mali vo svojej pracovni neporiadok, ktorý by ste mali neustále na očiach, je veľmi pravdepodobné, že naplno by ste sa nevedeli sústrediť na nič iné. Už pri výbere zariadenia preto myslite na to, že dostatok odkladacích priestorov je priam nevyhnutnosťou. Všetko tak môže byť “schované” a poriadok na vašom pracovnom stole bude na vašu produktivitu pôsobiť ako hotový balzam. 

Zabezpečte si dostatočný prísun denného svetla

Veľa ľudí robí pri zariaďovaní svojej domácej pracovne rovnakú chybu - svoj pracovný stôl umiestnia do najtmavšieho rohu celej miestnosti. Malo by to byť však úplne naopak - pracovný stôl by mal byť umiestnený tak, aby ste počas dňa využili čo najviac denného svetla. 

Nezabudnite na zeleň 

Viacero štúdií potvrdilo, že živé kvety nás robia šťastnejšími a dokonca aj produktívnejšími. Ak si dáte na pracovný stôl kyticu rezaných kvetov alebo si do pracovne umiestnite rastlinky v kvetináči, prekvapí vás, aký príjemný efekt to na vás bude mať. 

 

  • Zdieľať

Načítám...