Počuli ste už o hrnčekoch KeepCup? Nielenže skvele vyzerajú, ale sú aj šetrné k našej prírode

KeepCup je austrálskou značkou, ktorá vyrába jedinečné a nezameniteľné šálky na kávu či hoci aj na čaj. K dispozícii máte na výber z obrovského množstva farebných variant a isté je, že na svoje si príde naozaj každý. 

 

História značky sa začala písať okolo roku 1998. V tomto roku si totiž bratia Forsythovci otvorili sieť predajní BlueBag, akúsi obdobu dnešných bistier. Predávali tam napríklad šaláty, sendviče, dezerty, ale aj kávu so sebou.

 

Káva so sebou sa stávala už vtedy čoraz populárnejšou, ich pozornosti však neuniklo, koľko odpadu so sebou prináša tento novodobý trend. Zbytočné znečisťovanie prostredia a zaťažovanie prírody prázdnymi pohárikmi od kávy im nebolo po vôli, a tak sa s tým rozhodli niečo urobiť.

 

Práve v tomto období vznikla myšlienka hrnčekov KeepCup — teda kvalitných šálok, ktoré sa budú dať použiť znovu a znovu, budú teda maximálne ekologické. Ako však ľudí naučiť, že toto je tá správna cesta a ako ich “prinútiť”, aby tieto hrnčeky začali dobrovoľne používať? 

 

Bratom sa našťastie podarilo nájsť odpoveď na túto nie jednoduchú otázku. Bol ňou unikátny dizajn. Šálky KeepCup jednocucho vymysleli tak, že už na prvý pohľad zaujmú naozaj každého a keď uvidíte tie desiatky, možno až stovky nádherných dizajnov, okamžite po jednej zatúžite aj vy. 

 

Krásny dizajn však samozrejme nie je jedinou výhodou týchto hrnčekov. Ich prednosťou je napríklad aj to, že čaj alebo káva v nich vydržia horúce až o 30 minút dlhšie ako v klasických, jednorazových pohárikoch. 

 

Z praktického hľadiska navyše určite oceníte aj to, že každá KeepCup šálka je vhodná ako do mikrovlnky, tak aj do umývačky riadu. 

 

No a v neposlednom rade treba spomenúť aj to, že živtnosť jedného KeepCup hrnčeka je až približne štyri roky, čo sa naozaj oplatí. Noste si preto tento štýlový hrnček všade so sebou a vypýtajte si doň kávu so sebou vo vašej obľúbenej kaviarni alebo si ju doňho pripravte napríklad na čerpacej stanici. 

 

Svoj nápoj si tak budete môcť vychutnať naozaj štýlovo, no hlavne urobíte dobrý skutok pre našu planétu. Ktorý si vyberiete vy? 

  • Zdieľať

Načítám...