Penta spúšťa projekt Sky Park od Zahy Hadid

Spoločnosť Penta Investments ako investor dnes odštartovala projekt Sky Park. Rezidenčná časť projektu od svetoznámej architektky Zahy Hadid, ktorú budú tvoriť tri 30-poschodové veže, ponúkne záujemcom viac ako 700 bytov. Začiatok ich predaja je naplánovaný taktiež na pondelok 5. decembra. Všetky tri rezidenčné veže zároveň získali koncom novembra aj stavebné povolenie, ich výstavba sa tak v najbližších týždňoch naplno rozbehne.

 

 

„Projekt Sky Park je skutočne výnimočným. Nielen svojou architektúrou, ktorej autorka je jedna z najvplyvnejších architektiek na svete, Zaha Hadid, ale aj lokalitou v centre mesta a verejnými priestormi určenými pre všetkých Bratislavčanov. Z perspektívy nových obyvateľov ponúkne úžasné výhľady na Bratislavu a kvalitné dispozície bytov, to všetko uprostred nového mestského parku,“ hovorí Michal Padych, Senior Business Development manažér v Penta Investments.

 

 

Dokončenie projektu sa očakáva koncom roka 2019, pričom jeho súčasťou bude aj veľmi kvalitná občianska vybavenosť na rozlohe viac ako 2000 m2 a viac ako 1100 parkovacích miest, všetky sa nachádzajú v podzemí projektu. V 2. etape Sky Park počíta Penta s dvoma administratívnymi budovami s celkovou prenajímateľnou plochou 55-tisíc m2. Jedna z dvoch administratívnych veží už disponuje stavebným povolením.

 

 

Mimoriadne veľký záujem

V prvej fáze predaja, ktorá začína už tento týždeň, budú postupne kontaktovaní všetci záujemcovia, ktorí sa v uplynulých týždňoch prihlásili cez web skypark.sk. „Predbežný záujem o Sky Park nás ohromil, v priebehu niekoľkých týždňov prejavilo záujem o kúpu bytu viac ako 3-tisíc záujemcov, čo niekoľkonásobne prevyšuje ponuku bytov v projekte,“ hovorí Jozef Šimek, Head of Sales v Penta Investments.

 

 

„Odporúčam preto všetkým záujemcom, ktorí tak ešte neurobili, aby využili možnosť zanechať svoj kontakt na webe projektu, budú tak zaradení do predaja ešte v prvej fáze,“ dodáva Šimek. Záujemcovia zároveň na stránke skypark.sk nájdu aj podrobné informácie o projekte, vrátane dispozícii bytov či cenníka. Taktiež môžu navštíviť nové predajné miesto priamo v priestoroch Digital Park II., kde je vystavený aj model projektu Sky Park.

 

 

Nové verejné priestory pre Bratislavu

Autorkou projektu, ktorého súčasťou bude nový mestský park a tiež pamiatka Jurkovičovej teplárne, bola nedávno zosnulá a svetovo uznávaná architektka a dizajnérka Zaha Hadid. Jej koncept počíta s minimálnou zastavanou plochou a prinesie nový mestský park v centre Bratislavy s rozlohou viac ako 20-tisíc m2. Spolu s výstavbou projektu Sky Park je plánovaná aj rekonštrukcia fasády historickej budovy Jurkovičovej teplárne, ktorá je národnou kultúrnou pamiatkou.

 

 

O Pente
Penta je stredoeurópska investičná skupina, ktorá bola založená v roku 1994. Pôsobí hlavne v zdravotníctve, finančných službách, výrobe, maloobchode a v realitnom developmente. Spravuje jediný fond svojich partnerov, akcionárov spoločnosti. Jej portfóliové spoločnosti zamestnávajú viac ako tridsaťsedem tisíc ľudí a v roku 2015 dosiahla hodnota aktív skupiny 7 miliárd eur. Penta pôsobí vo viac ako desiatich krajinách Európy a má svoje zastúpenie v Prahe, Bratislave, Varšave a Mníchove.

 

Zdroj, foto: Penta Investments

 

  • Zdieľať

Načítám...