Obývačka Braškov

Pre reláciu Ako sa stavia sen sme realizovali premenu obývacej izby s kuchyňou.

Príbeh tejto premeny bol pre nás veľmi pestrý. Pôvodný bývanie rodiny nám prišlo veľmi negatívne a od prvých fotiek v prihláške sme mali potrebu k nim dostať viac života.
Nové dispozície sme vyriešili redukciou kuchyne, zbúraním priečky, ktorá vlastne aj zbytočne vymedzovala priestor kuchyne a obývačky, a napojením stola na kuchynský ostrovček. Nová izba im tak umožní, hoci aj za cenu redukcie kuchyne, pohodlný prechod okolo stola na všetky strany, na terasu, a miestnosť tak získala väčšiu kompaktnosť.
Bývalá izba pôsobila naozaj nezariadene, z nášho pohľadu to nebola izba, ktorú obývajú rodičia s deťmi. Obrovské pohľadové problémy nám spôsobila veľká krivosť stropu, ale snažili sme sa s tým čo najlepšie popasovať. Nadväzne na to nasledovalo vyrovnanie podlahy, ktorej výška bola rozdielna v bývalom priestore kuchyne, kde bola dlažba, a obývacej izby, kde bol koberec.
Keďže išlo o dom, mohli sme sa trošku viac vyblázniť v štýloch, farbách a dekoroch. Zásadný motív, ktorý nám s týmto pomohol, sme získali tapetou s motýľmi. Ostatné prvky v novom interiéri boli kombinované jednoducho, ale zároveň tak, aby rozmanitosť tapety podporili a nadväzovali na ňu. Vznikla tak vcelku netradičná izba plná farieb, štruktúr a textúr.

  • Zdieľať

Načítám...