Nadčasový dizajn Javoriny

Slovenský výrobca masívneho dizajnového nábytku Javorina patrí vo svete medzi popredných producentov kvalitného nábytku. Výrobné družstvo ponúka široký sortiment postelí, skriniek, komôd, políc, stolíkov, stoličiek, či solitérov tej najvyššej kvality. To, čo značku Javorina zdobí už desaťročia je výnimočný dizajn, rešpektujúci všetky vlastnosti masívneho dreva.

Masívna lavica JURO

Masívna lavica JURO patrí medzi novinky, ktoré sa do sortimentu Javoriny dostali tento rok. Je súčasťou úspešnej  rovnomennej kolekcie, za ktorou stojí úspešný slovenský dizajnér Tomáš Kráľ, pôsobiaci v Loussane. Lavica je vyrobená z detailne opracovaného dubového masívu, s naolejovaným povrchom. Na prvý pohľad zaujme jednoduchými líniami moderného vzhľadu a precíznym vyladením detailu spoja medzi masívnou sedacou časťou s veľkým, charakteristickým zaoblením a nohou ktorá do nej elegantne zapadá. „Pri navrhovaní pre Javorinu som sa snažil rešpektovať základné hodnoty značky a hľadal inšpiráciu práve v slovenskej kultúre. Do kolekcie „Juro“, som sa tak, okrem vlastného štýlu, snažil  vdýchnuť aj kúsok poézie a slovenskej tradície,“ vysvetľuje Tomáš Kráľ. „Tak, ako tomu napovedá aj samotný názov, kolekcia je tvarovo a konštrukčne inšpirovaná legendárnou postavou slovenskej kultúry, zbojníkom Jurajom Jánošíkom, presnejšie tvarom jeho ikonického Terchovského, zaobleného klobúka,“ dodáva úspešný dizajnér. Cena masívnej lavice je od  299 eur vrátane DPH.

 

Posteľ s nočnými stolíkmi THEMA

Jednou z ikonických postelí značky Javorina je aj elegantná, jednoduchá posteľ THEMA, charakteristická polohovateľným koženým záhlavím. Posteľ zaujme dizajnovým vzhľadom, jemnými líniami, či nerezovou podnožou. Konštrukcia je vyrobená z masívneho dubového dreva, pričom je možný aj variant s integrovanými nočnými stolíkmi. Celomasívny rám kombinovaný s čalúnením má olejovaný povrch, čo zvyšuje jeho odolnosť. Výhodou postele je aj   voľný priestor v spodnej časti, ktorý je možné použiť ako odkladací „sezónny“ priestor . Posteľ THEMA je vyrábaná na zákazku a jej dodacia doba je do 10 týždňov a cena postele s nočnými stolíkmi v prevedení DUB natur je 1799 eur vrátane DPH.

 

Konferenčný stolík BLOK

 Konferenčný stolík BLOK sa vďaka výške 36 centimetrov hodí do obytných aj pracovných priestorov. Na prvý pohľad konzervatívny dizajn prekvapí kreatívnym riešením úložného priestoru, ktorý solitéru dodáva nový rozmer. Stolík je vyrobený z masívneho dreva. Definuje ho štvorcový pôdorys na nerezovej podnoži. Priečny rez dreva na bočných stranách a olejovanie zvýrazňuje masívny charakter výrobku. Samotné olejovanie je ekologické a jeho veľkou výhodou je obnoviteľnosť. Dokonale zvýrazňuje krásu a štruktúru dreva.  Cena stolíka BLOK sa pohybuje od  739 eur vrátane DPH.

  • Zdieľať

Načítám...