Kuchyňa môže voňať bez ohľadu na to, čo varíte

Koľkokrát ste chceli pri varení experimentovať? Exotická kuchyňa, vyprážané špeciality, pokrmy z rýb, či brokolica na 100 spôsobov... S odsávačmi novej generácie MORA sa môžete bez obáv pustiť do prípravy akýchkoľvek jedál, vrátane tých aromatických.

 

Ako správne vybrať odsávač?

Odsávače MORA novej generácie sa postarajú o čistý a svieži vzduch, aj keď niečo pripálite. Dôležité je však vybrať odsávač so správnym výkonom. Ako na to? Vynásobte rozmery vašej kuchyne v metroch (dĺžka x šírka x výška), výsledok (vzduch v m³) vynásobte 6 – 10 x (optimálna výmena vzduchu v kuchyni je 6 až 10 krát za hodinu). Výsledná hodnota je doporučený výkon odsávača m³/h. Aby digestor odsal pachy a výpary nielen rýchlo aefektívne, ale tiež bez hluku, venujte pri jeho výbere pozornosť aj údajom o hlučnosti. Pri odsávačoch sa uvádza len maximálna hlučnosť na najvyššom stupni výkonu, ale na nižších stupňoch sa hlučnosť pohybuje okolo 40dBA, čo je pri bežnej prevádzke v kuchyni takmer zanedbateľné.

 

 

Či už dávate prednosť konzervatívnejšiemu štýlu alebo trendy líniám, MORA ponúka výber z rôznych šírok, farieb a prevedení. Podľa dispozície kuchyne si môžete zvoliť komínový, vertikálny, ostrovčekový, teleskopický alebo podstavný odsávač. Ak máte k dispozícii komínový odťah, ktorý pachy a výpary, ktoré vznikli pri varení, odvádza z interiéru preč, pripojte digestor na odťahové potrubie. Ak nie, žiadny problém, môžete sa spoľahnúť len na recirkuláciu, ktorá cez filtre očistený vzduch vracia späť do priestoru. Značka MORA ako jediná na trhu ponúka odsávač, ktorý ma unikátny systém 7 odťahov a tým väčšiu účinnosť. Model OP 620 X je vhodný najmä do panelákových bytov.

 

Digestory MORA majú mnoho užitočných funkcií s priaznivým efektom pre zdravie celej rodiny. Napríklad funkcia Automatické odsávanie 24 h čistí vzduch v miestnosti počas 5 min každú hodinu, kedykoľvek je to aktuálne potrebné či priebežne, keď chcete doma dýchať čistý vzduch alebo ste napríklad na dovolenke a doma nikto nevetrá. S funkciou Časovač si môžete nastaviť automatické vypnutie odsávača podľa potreby za 10, 20 alebo 30 minút a odsávač sa tak postará o čistý vzduch v kuchyni aj bez vašej prítomnosti. Keď sa pustíte do prípravy náročnejšieho menu a varíte zároveň vo viacerých hrncoch, oceníte špeciálnu funkciu PowerBoost, ktorá spustí maximálny sací výkon a výpary bez veľkého hluku zmiznú.

 

 

Neprehliadnuteľnou ozdobou kuchyne je napríklad elegantný komínový odsávač MORA OK 697 GX s dizajnom kombinujúcim nerez a čierne sklo. LED osvetlenie perfektne osvetlí varnú plochu, takže vám neunikne nič z diania v hrncoch či panviciach. V závislosti na množstve výparov sú k dispozícii 3 úrovne výkonu – maximálny výkon je 695 m3/h a hlučnosť na najvyššej úrovni 69 dB. Digestor je vybavený intuitívnym a dizajnovo príťažlivým dotykovým ovládaním a tiež kovovým filtrom proti mastnotám. Ten už viac nemusíte vymieňať, stačí ho umyť v dreze alebo ho jednoducho vložiť do umývačky.

  • Zdieľať

Načítám...