ITF SLOVAKIATOUR 2017

Počet vystavovateľov: 350

Výstavná plocha: 17 000 m²

Zúčastnené krajiny: 22

Brazília, Bosna a Hercegovina, Bulharsko, Česká republika, Čierna Hora, Čína, Dominikánska republika, Chorvátsko, Juhoafrická republika, Kuba, Maďarsko, Maroko, Mexiko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Srbsko, Španielsko, Taliansko, Tunisko, Turecko a Slovensko

 

 

Atmosféru blízkych i vzdialených krajín, množstvo cestovateľských inšpirácií a predstavenie turistických atrakcií, tradícií a zvykov vrátane miestnych špecialít do Bratislavy od 26. do 29. januára prináša najväčší veľtrh cestovného ruchu na Slovensku, ITF Slovakiatour. Všetkých priaznivcov cestovania oboznamuje s atraktívnymi turistickými destináciami a informuje o možnostiach ubytovania, dopravy a stravovania. Počas veľtrhu sa pod jednou strechou stretávajú cestovné kancelárie, touroperátori, delegáti a zastúpenia štátov, krajov, regiónov, miest a obcí vrátane organizácií cestovného ruchu, ktorí na veľtrhu prezentujú to najlepšie, čo môžu turistom ponúknuť.

 

 

Aktuálny 23. ročník veľtrhu prináša viacero noviniek. Jednou z nich je, že ITF Slovakiatour má až dvoch hlavných partnerov, čo pre návštevníkov znamená ešte viac zaujímavostí, atrakcií a sprievodných podujatí. Domácim partnerom je Košický samosprávny kraj, ktorý sa na veľtrhu pravidelne zúčastňuje už desať rokov. Regióny Košice, Abov, Spiš, Gemer a Zemplín na ITF Slovakiatour spoločne odprezentujú svoje turistické atrakcie, historické pamiatky, prírodné unikáty, folklór a tradičnú kuchyňu. Zahraničným partnerom veľtrhu je už štvrtýkrát po sebe Moravskoslezský kraj zo susednej Českej republiky. Vo svojej farebnej expozícii návštevníkov oboznámi so zaujímavými turistickými oblasťami, ktoré sa nachádzajú neďaleko hraníc.

 

 

Ďalšou novinkou veľtrhu ITF Slovakiatour je účasť krajín ako Mexiko, Kuba, či Poľsko. Cestovatelia sa rovnako môžu tešiť na zastúpenie Srbska prostredníctvom jeho hlavného mesta Belehradu, a na účasť Abcházska. Slovensko bude na cestovateľskom veľtrhu zastúpené prostredníctvom všetkých slovenských regiónov a vynikať bude aj vďaka silnej účasti slovenských kúpeľov sústredených v hale B1.

 

 

Obľúbenou súčasťou ITF Slovakiatour je festival cestovateľských filmov Camera Slovakia – Bubo Bál. Profesionáli, ktorí cestovaním žijú, aj tento rok návštevníkom prostredníctvom filmov, fotografií a rozprávaní priblížia všetky zaujímavé kúty našej planéty a podelia sa s nimi o svoje zážitky.

 

 

Wellness a Fitness

Cestovateľský veľtrh sprevádza výstava zameraná na šport - Wellness a Fitness v hale B0. Ponuku strojov a zariadení na cvičenie, funkčného oblečenia či výživových doplnkov doplní sprievodný program zameraný na rozvoj zdravého životného štýlu. Zaujímavé prednášky o filozofii a pôvode jogy, o prevencii stresu pomocou meditácie a o tzv. sahadža joge, či ukážky brazílskeho bojového tanca capoeira záujemcom poskytnú cenné informácie o týchto, v súčasnosti veľmi populárnych, aktivitách. Pripravené sú aj skvelé súťaže o zaujímavé ceny - získajú ich súťažiaci, ktorí zvíťazia v držaní tzv. kettlebelov na výdrž a v robení drepov s 15-kilogramovou záťažou.

 

 

Poľovníctvo a Oddych

Ďalšia zo sprievodných výstav, Poľovníctvo a Oddych, je určená nielen pre profesionálnych poľovníkov, ale aj pre všetkých milovníkov prírody a turistiky. Okrem bohatého výberu oblečenia a vybavenia do terénu sa návštevníci môžu tešiť na Deň organizovaného sokoliarstva v Čechách, na Morave a na Slovensku, ktorý sa uskutoční v sobotu 28. januára. Ten bude začiatkom roka osláv 50. výročia organizovaného sokoliarstva u nás a návštevníkom priblíži jeho históriu a činnosť. Sprievodný program doplnia ukážky vábenia zveri a napodobňovania zvukových prejavov vtákov, Česká poľovnícka hudba či predstavenie slovenského národného poľovníckeho plemena – hrubosrstého stavača.

 

 

Veľtrh ITF Slovakiatour a sprievodné výstavy sú otvorené od 26. do 29. januára 2017. Prvý deň a druhý deň do 13:00 je vyhradený pre odbornú verejnosť. Každá vstupenka je žrebovateľná o hodnotné ceny – poznávací zájazd do Číny pre 2 osoby od CK ESO, exkluzívny zájazd na Srí Lanku pre 2 osoby od CK BUBO, a 10 poukážok v celkovej hodnote 1 000 eur na nákup v obchodnej sieti Kauflandu.

 

Zdroj, foto: Incheba

 

  • Zdieľať

Načítám...