Interiér rodinného domu – originálny aj nadčasový

Zariadiť interiér rodinného domu nemusí byť vždy náročné. Dokonca ani v prípade, ak chcete vytvoriť nadčasový obytný priestor, ktorý bude praktický, elegantný a zároveň originálny nielen počas jednej sezóny. Stačí len vedieť, ako na to.

 

 

Základnými rysmi nadčasového interiéru je kvalita, dokonalosť prevedenia a, samozrejme, vkus. Takto vytvorený domov by sa vám nemal zunovať ani po rokoch, veď sa pri ňom stavia na detailoch či doplnkoch, ktoré aj bez gýču oživia každý interiér.

Pomôcť vám s tým môže najmä profesionálne dizajnérske štúdio, ktoré najprv vypracuje vizualizáciu - viete si tak dokonale predstaviť, ako bude vyzerať reálny výsledok. Ak vás však zaujímajú základné zásady moderného interiérového dizajnu, čítajte ďalej.

 

Aká farba svedčí nadčasovosti?

Do elegantného a nadčasového interiéru sa hodia tlmené farby. Do spální je vhodné zvoliť jemné farby v šedých, fialových alebo svetlomodrých odtieňoch. Ostatné miestnosti na zútulnenie vymaľujte pastelovými farbami – béžovou, orieškovou či ružovou. Pre zaujímavejší efekt si môžete vybrať jednu stenu a tú vymaľovať sýtejšou farbou. Najvhodnejšie sú na to steny bez okien a tie, pri ktorých nie je postavených veľa kusov nábytku.

 

Kombinácia moderného aj historického nábytku

Elegantný a  si žiada moderný nábytok doplnený o historické kúsky. Jednoduchý moderný nábytok pri nich skvelo vynikne, pričom ani nezáleží na tom, z akého obdobia pochádzajú či aká je ich hodnota. Najdôležitejšie je, aby do interiéru zapadli.

Vkusné zariadenie miestností sa naplno ukáže pri prírodných materiáloch ako je drevo či kameň. Nemenej vhodné a zároveň lacnejšie je použitie plávajúcej podlahy alebo keramickej dlažby. Rozhodne sa ale vyhnite plastu.

 

Elegantný interiér rodinného domu si žiada kov

Do elegantného interiéru sa výborne hodia kovové odlesky, nech už ide o akékoľvek doplnky. Dokonalé sú originálne svietidlá, ktoré priestoru dodajú punc zaujímavosti. Svetlo dokáže divy v akomkoľvek interiéri, preto sa neuspokojte iba s centrálnym svetlom. Originálne pôsobia nástenné svietidlá, ktoré osvecujú konkrétny predmet alebo aj presvietené skrinky.

 

Foto: Bigstockphoto
Zdroj: NED INTERIER

  • Zdieľať

Načítám...