Hydroizolačný náter a lepenie obkladu

Ak Vaša stavbárska myseľ túži po informáciách, určite nevynechajte čítanie najnovšieho čísla časopisu Stavebné materiály, kde je okrem iného uvedený aj aplikačný postup hydroizolácie a lepenia obkladu aj z našej dielne. Dozviete sa aj aké konkrétne Murexin materiály, náradia a pomôcky boli použité pri tejto aplikácii.

 

1. Penetrácia podkladu pred lepením obkladu v kúpeľni. Penovým valčekom sa rovnomerne nanesie penetračný náter.

 

penetracia podkladu

 

2. Vyrovnanie nerovností vyrovnávacou maltou. Čerstvá zmes malty sa nanesie na napenetrovanú plochu v potrebnom množstve a zahladí sa.

 

vyrovnanie nerovnosti

 

3. Hydroizolačný náter stena-stena, stena-podlaha. Celá plocha sa napenetruje valčekom v rovnomernej vrstve hydroizolačnou fóliou.

 

hydroizolacny nater

 

4. Rohové spoje sa vyplnia systémovým komponentom a natrú hydroizolačnou fóliou. Následne sa aplikuje izolačná páska a znova pretrie hydroizolačnou fóliou tak, aby stredná časť pásky ostala nepokrytá.

 

tesnenie a izolovanie spojov

 

5. Tesnenie vodoinštalácie a izolovanie tesniacej manžety hydroizolačnou fóliou.

 

izolovanie tesniacej manzety

 

6. Hydroizolovanie celej plochy v dvoch vrstvách.

 

hydroizolovanie plochy

 

7. Nanášanie pružnej lepiacej malty v dvoch krokoch. V prvom sa nanáša tenká kontaktná vrstva a v druhom sa do ešte vlhkej vrstvy nanesie lepiaca malta zubovým hladidlom.

 

flexibilne lepidlo

 

8. Nanášanie lepidla, lepenie obkladu, škárovanie a umývanie obkladu

 

lepenie obkladu

 

9. Dokončenie spoja stena-stena so škárovacím povrazcom, zasilikónovanie škár, uhladenie silikónu a odstránenie maskovacej pásky.

 

dokoncenie spojov

 

 

Zdroj, foto: Murexin s.r.o.

 

  • Zdieľať

Načítám...