Fasádne dosky EQUITONE [linea] vytvárajú nevšednú hru svetla a tieňa

Spoločnosť EQUITONE predstavila nové výrazové možnosti v architektonickom stvárnení budov. Na trh uviedla unikátny vláknocementový obklad EQUITONE [linea] v bielej farbe. Táto jedinečná fasádna doska otvára nové možnosti prístupu k navrhovaniu budov. Umožňuje architektom docieliť zaujímavé fasádne kompozície a dovoľuje realizovať aj odvážne vízie.

 

„Fasádne dosky EQUITONE [linea] v bielej farbe zdôrazňujú dynamické účinky dopadajúceho svetla a rozohrávajú svetelné divadlo. S týmto obkladom možno dosiahnuť zaujímavý vizuálny efekt, a to vďaka meniacemu sa uhlu dopadajúceho denného svetla. V každý okamih dňa získava fasáda odlišný charakter a vzhľad,“ hovorí Juraj Palamrčuk, projektový manažér EQUITONE pre Slovenskú republiku. Zostavením dosiek v rôznych uhloch možno docieliť trvale premenlivú hru svetla a tieňa.

 

 

Biela dodáva stavbe eleganciu

Farba fasády zásadným spôsobom ovplyvňuje vzhľad celej stavby a dokáže zvýrazniť jej kľúčové architektonické prvky. Vláknocementové fasádne obklady EQUITONE [linea] v bielej farbe vnášajú nové možnosti do tvorby modernej architektúry. Biela je nadčasová a elegantná farba, ktorá sa ľahko kombinuje s inými odtieňmi. Symbolizuje exkluzivitu a dokonalosť. Objekt s prevládajúcou bielou farbou pôsobí harmonickým dojmom. Pristane klasickým i funkcionalistickým stavbám, ale aj objektom v modernom štýle. Jednoducho ju možno použiť v staršej zástavbe, pri rekonštrukciách, ale uplatní sa aj na fasádach nových objektov.

 

Vkusná 3D fasáda s dlhou životnosťou

EQUITONE [linea] je jedinečný trojrozmerný do hmoty prefarbený fasádny materiál. Vyznačuje sa lineárnou textúrou, ktorá podtrhuje surovú vnútornú štruktúru vláknocementového jadra. Dosky sú síce subtílne, ale napriek tomu ide o pevný materiál, ktorý sa vyznačuje vysokou odolnosťou proti mechanickému poškodeniu, vplyvu poveternostných podmienok a účinkom UV žiarenia. Fasádne obklady sú navyše nehorľavé, recyklovateľné a výskumný ústav BRE vo Veľkej Británii potvrdil životnosť cez 50 rokov. Vláknocementové  dosky EQUITONE [linea] sa dodávajú vo veľkých formátoch a  možno ich formátovaním jednoducho upraviť do ľubovoľného tvaru a veľkosti. Nevyžadujú údržbu a dlhodobo si zachovávajú svoj pôvodný vzhľad. Spĺňajú rozmanité požiadavky architektov a dizajnérov, pričom mnoho z nich ich využíva dokonca aj pri návrhoch interiérov či dizajne nábytku,“ vysvetľuje Juraj Palamarčuk.

 

 

Skryté upevnenie obkladu

Montáž dosiek EQUITONE [linea] je rýchla a jednoduchá. Špeciálne pre tento obklad vyvinul výrobca systém skrytého mechanického upevnenia. „Cieľom bolo ešte viac umocniť vizuálny dojem, pri ktorom by sa nenarúšali ostré línie a prírodný vzhľad fasády. Fasádne obklady EQUITONE [linea] sa pripevňujú na stavebné konštrukcie niekoľkými skrytými spôsobmi, ktoré zahŕňajú lepenie, alebo mechanické upevnenie na kovovú konštrukciu,“ opisuje spôsob upevnenia J. Palamarčuk. Vláknocementové fasádne dosky sú skvelou voľbou obkladového materiálu pre odvetrané fasády a predstavujú alternatívu ku kontaktným fasádam. Odvetraná fasáda s vláknocementovým obkladom sa vyznačuje nielen vysokou estetickou hodnotou, zároveň tiež chráni budovu pred náročnými poveternostnými podmienkami.

 

  • Zdieľať

Načítám...