Dizajnovo dokonalá fasáda s hliníkovými obkladmi Premium

Fasáda určuje vonkajší dojem z budovy a zvyšuje hodnotu domu, a to z estetického, ale aj z energetického hľadiska. Moderné, elegantné a čisté riešenie vonkajšieho opláštenia stavby umožňujú hliníkové fasádne obklady Premium od spoločnosti Inoutic.  Sú vhodné nielen pre moderné novostavby, ale vďaka svojej farebnej variabilite aj pre rekonštrukcie starších objektov so zateplenou i nezateplenou fasádou.

 

„Hliníkové fasádne obklady Premium majú dlhú životnosť a sú vyrobené z nehorľavého materiálu, ktorý bráni šíreniu ohňa a spĺňa požiadavky protipožiarnej odolnosti triedy A. Navyše sú celkom bezúdržbové. Keďže hliník je nenáročný materiál, ktorý nekoroduje, netreba obklady ošetrovať  žiadnymi nátermi, ako je to napríklad pri drevenom obložení fasády,“ hovorí Petr Klaban, produktový manažér spoločnosti Inoutic.

 

 

Obklad odvádzajúci vlhkosť

Hliníkové obklady Premium majú  integrovaný systém odvetrávania, vďaka ktorému fasáda dýcha a nevlhne. Odvetranie vonkajšej fasády uľahčuje vyparovanie vlhkosti z nosnej steny, pretože pod obkladom neustále cirkuluje vzduch. „Tento systém odvetrávania zároveň udržiava stálu teplotu domu – v zime sa steny neochladzujú a v letných mesiacoch zas neprehrievajú. Obklady poskytujú trvalú ochranu proti poveternostným vplyvom a zároveň prirodzene bránia únikom tepla či prieniku hluku dovnútra,“ vysvetľuje P. Klaban.

 

Futuristický dizajn

Hliníkové obklady Premium vynikajú moderným dizajnom a širokým výberom rôznych odtieňov. Zvoliť si možno zo všetkých farieb zo vzorkovníka RAL, ale aj eloxovanú čiernu, striebornú či hnedú. S fasádou budú taktiež ladiť aj ukončovacie profily, ktoré sa vyrábajú v množstve farebných variantov. Zaujímavé architektonické stvárnenie stavby možno dosiahnuť kombináciou obkladu Premium s fasádnym obkladom Twinson Premium z kompozitného materiálu s prirodzeným vzhľadom dreva.

 

 

Rýchla montáž so systémom skrytých spôn

Vďaka konštrukcii s opornými priečkami dochádza pri inštalácii k minimálnemu poškodeniu a zaťaženiu podkladovej steny, výsledný fasádny obklad je veľmi pevný a odolný. Montáž pomocou skrytých spôn je jednoduchá a rýchla, skryté spony nerušia vzhľad fasády. „Systém pero-drážka zaisťuje, že jednotlivé časti hliníkovej fasády Premium do seba tesne zapadajú, ale fasáda je odolná i proti tepelnému rozpínaniu. Tento systém je schopný absorbovať tepelné deformácie, ktoré sú dôsledkom kolísania teplôt v každom ročnom období,“ zdôrazňuje Petr Klaban. V ponuke sú lamely v dĺžke 3 m, spotreba materiálu je 6 m/m2. Inoutic ponúka k fasádnemu hliníkovému obkladu Premium tiež pestrú škálu hliníkových doplnkov pre jednoduché zvládnutie detailov.

 

Široké využitie

Hliníkové fasádne obklady Premium sú veľmi tenké, preto sa hodia nielen na novostavby, ale i na staršie budovy so zateplenou i nezateplenou fasádou, na obloženie vikierových či strešných okien alebo odkvapov. Vonkajšie opláštenie budovy s obkladmi Premium zvyšuje hodnotu stavby.

 

  • Zdieľať

Načítám...