Chcete sa vo svojej spálni vyspať ako batoľa? Nezabudnite pri jej zariaďovaní na tieto rady

spalna vyspať ako batoľa

Stres, uponáhľaná doba, zlá životospráva. Toto sú žiaľ faktory, ktoré dennodenne ovplyvňujú naše životy. Ako sa však hovorí - najlepším liekom na všetko je dobrý spánok. Nejeden vedecký výskum už dokázal, že je to skutočne pravda. No a ak si chceme užiť naozaj ničím nerušený a kvalitný spánok, je dôležité nepodceniť to, ako si svoju spálňu zariadime. Dúfame preto, že naše nasledovné tipy vám pomôžu. 

Farba stien je mimoriadne dôležitá

Experimentovať s farbami stien v spálni je naozaj veľmi nevhodné. Farby totiž našu psychiku a našu myseľ ovplyvňujú viac, než si niekedy pripúšťame a takisto ovplyvňujú aj kvalitu nášho spánku a v neposlednom rade aj to, ako rýchlo zaspíme. Univerzálnym tipom je určite zvoliť si neutrálne či jemné farby. Nikdy nič nepokazíte napríklad bielou, krémovou, broskyňovou či hoci aj veľmi slabo fialovou - tá dokonca upokojuje nervový systém. Naopak, tmavo fialová je farbou, ktorej by ste sa v spálni mali úplne vyhýbať. Spôsobuje podráždenie a viaceré výskumy navyše dokázali, že v priemere najmenej hodín spia ľudia, ktorí majú v spálni práve tmavo fialové steny. 

Príjemné, komorné osvetlenie

Osvetlenie v spálni by malo byť teplé, jemné a tlmené. Nezabudnite si tiež na nočné stolíky umiestniť malé nočné lampičky, aby ste si už večer pred spaním nemuseli svietiť silnejším stropným svietidlom. Pre náš organizmus je totiž dôležité byť minimálne hodinu pred spánkom v prítmí, aby si náš organizmus uvedomil, že nastal čas spánku a je načase spomaliť a stíšiť myseľ ale i niektoré fyziologické procesy. Skvelou voľbou však môžu byť aj sviečky, ktoré vám vytvoria príjemné, relaxačné prostredie.

Kvalitné závesy

Ak ráno nechcete vstávať s prvými lúčmi slnečného svetla, určite si dajte záležať na výbere kvalitných závesov. Tie by mali mať dostatočnú hrúbku na to, aby po zatiahnutí neprepúšťali žiadne svetlo, ktoré by vás mohlo zobudiť skôr, než by ste si želali. Naopak, ak sa milujete prebúdzať na to, že vás na tvári pošteklí nejaký ten slnečný lúč, zadovážte si závesy, ktoré svetlo bez problémov prepustia. 

  • Zdieľať

Načítám...