Ako vybrať detskú postieľku? Pomôže vám týchto 5 rád

detska_postielka_mojinterier

S príchodom nového člena rodiny je nevyhnutne spojený aj výber zariadenia do jeho detskej izby. No a keďže novorodenec strávi veľkú časť dňa práve v detskej postieľke, jej výber sa nesmie podceniť. Ako však vybrať tú najlepšiu? Veríme, že vám s tým pomôže nasledovných 5 rád.

#1 Matrac je veľmi dôležitý

Veľakrát si to možno neuvedomujeme, no to, aký matrac sa nachádza v detskej postieľke, je nesmierne dôležité. Pri jeho výbere treba myslieť na to, že dieťatko je malé a ľahké. Matrac, ktorý sa nám môže zdať “akurát” preto môže byť pre dieťa tvrdý, v dôsledku čoho bude jeho spánok nepokojný a bude sa často prebúdzať. Voľte preto radšej čo najmäkší matrac.

#2 Výber roštu

Okrem matracu však samozrejme nesmieme zanedbať ani rošt. Ten by mal byť v prvom rade dostatočne stabilný, no dnes už zoženiete aj postieľky s polohovateľným roštom, ktorý je skvelým riešením. Keď sa naučí bábätko sadať, umožní mu to lepšie podopretie a vy k nemu budete mať v akejkoľvek situácii lepší prístup. 

#3 Veľkosť postieľky

Pri výbere veľkosti postieľky je dôležité zohľadniť hneď viacero faktorov. V prvom rade popremýšľajte nad tým, či potom dieťatko presuniete rovno do “dospeláckej” postele, v ktorej sa pohodlne vyspí už aj trojročné dieťa. Ak áno, úplne vám postačí menšia postieľka. Tiež však záleží od priestoru, kde ju chcete umiestniť, niekedy môže rozhodovať aj niekoľko centimetrov. Všetko si preto vopred starostlivo premerajte. 

#4 Výber dreva, z ktorého bude postieľka vyrobená

Ak si vyberáte postieľku, ktorá by mala vydržať dlhšie obdobie (napríklad ju chcete využiť aj pri ďalších potomkoch), určite vám odporúčame vybrať si nejakú z tvrdého dreva, napr. z buku. Jej cena je síce vyššia, avšak určite ide o dobrú investíciu. Naopak, ak chcete cenovo dostupnejšiu postieľku, siahnite napr. po borovici. Síce je menej odolná, ľahko sa poškriabe a môžu v nej ostávať napr. odtlačky po zuboch, no nejaký čas vám určite vydrží. 

#5 Rozostupy medzi priečkami

Veľký dôraz klaďte pri výbere detskej postieľky aj na to, v akom rozostupe sú jej jednotlivé priečky, ktoré plnia predovšetkým bezpečnostnú funkciu. Najdôležitejšie je, aby si cez ne dieťa nedokázalo prepchať hlavičku a aby následne neuviazlo. Pri certifikovaných a dôveryhodných výrobcoch sa vám to samozrejme stať nemôže, preto si dajte pozor, odkiaľ postieľku kupujete. 

 
  • Zdieľať

Načítám...