Ako správne vybrať drezovú batériu? Pri výbere sa riaďte nasledovným postupom

vodovodna bateria ...

Zariaďujete si práve novú kuchyňu? Alebo si rekonštruujete tú starú? Tak či tak, výberu nového drezu a drezovej batérie sa určite nevyhnete. Zvoliť si tú správnu síce vôbec nie je jednoduché, my vám však prezradíme, ktorými kritériami by ste sa mali riadiť. 

Materiál

Pri výbere drezovej batérie je dôležité brať do ohľadu aj to, z akého materiálu je samotný drez. Pri zariaďovaní domácnosti predsa všetci chceme, aby vyzerala čo najlepšie. Ak teda máte napríklad drez keramický, najlepšou voľbou pre vás bude keramická batéria. Pri granitovom dreze sa zas bude najkrajšie vynímať batéria z rovnakého materiálu, teda z granitu. Klasikou, ktorou nikdy nič nepokazíte, sú chrómové či nerezové batérie, pri správnej kombinácii so zvyškom interiéru však môže vyzerať výborne napríklad aj bronzová batéria. 

Tvar

Ak viete, z akého materiálu by mala batéria byť, čaká vás výber samotného tvaru, resp. typu. Ak obľubujete retro štýl, odporúčame vám klasickú, kohútikovú batériu. Pri nej však musíme pripomenúť, že regulácia teploty vody na nej môže byť zdĺhavejšia, čím vám spotreba môže stúpnuť. Ak ste zástancami klasiky, siahnite po pákovej batérii, kde je regulácia teploty vody naozaj pohodlná a rýchla. 

Veľkosť

V tomto prípade je dôležité, aby ste sa rozhodli, aká veľkosť drezovej batérie by vám umožňovala čo najjednoduchšiu a najpohodlnejšiu manipuláciu s riadom. Ak napríklad viete, že vo väčšine prípadov používate aj tak umývačku riadu, príliš veľká batéria s priveľkým priestorom medzi ňou samotnou a drezom by pre vás bola zbytočná. Na druhej strane, ak máte celú kuchyňu ladenú do elegantnejšieho štýlu, výrazná a veľká drezová batéria je pre vás ako stvorená.

Ďalšie funkcie

Pri výbere myslite aj na to, aké ďalšie funkcie by sa vám pri drezovej batérii zišli. Mimoriadne praktické sú napríklad batérie, ktoré disponujú vyťahovacou hadicou so sprchou, čo vám značne zjednoduší umývanie riadu či napĺňanie vodou takých nádob, ktoré sa vám do drezu nevojdú. Obľúbeným doplnkom je aj perlátor, ktorý tečúcu vodu prevzdušňuje, čím výrazne znižuje jej spotrebu. Siahnuť môžete napríklad aj po sklopnej batérii, ktorú viete jednoducho zasunúť či sklopiť na stranu, čo oceníte predovšetkým v menších priestoroch.

  • Zdieľať

Načítám...