Aké trendy ovládnu vianočnú výzdobu v roku 2018? Podľahnite im aj vy

Tak, ako napríklad v móde či v interiérovom dizajne, aj v oblasti vianočných dekorácií je každý rok “v kurze” niečo iné. Aké trendy budú Vianociam dominovať v roku 2018? 

 

Inšpirujte sa týmito, vaša domácnosť bude vyzerať štýlovo a navyše vás naladia na tú správnu vianočnú vlnu.

 

#1 Pastelové farby

 

Či už priamo na vianočnom stromčeku alebo na nejakých iných dekoráciách - napr. na adventných vencoch či na svietnikoch, pastelové farby budú tieto Vianoce naozaj hitom. Dajte im šancu aj vy a uvidíte, že vyzerajú naozaj skvele. 

 

#2 Metalické odtiene

 

Tak, ako móda, aj Vianoce budú tento rok patriť metalickým odtieňom. Vynikajúcou voľbou je všetko, čo má zlatú, striebornú, medenú či bronzovú farbu, no absolútnym hitom sezóny je ružové zlato. 

 

#3 Tartanová látka

 

Viete, čo je to tartan? Ide o kvalitnú, hustú, tkanú látku, ktorá pochádza zo Škótska (šijú sa z nej napr. aj kilty). Vyznačuje sa celou škálou kockovaných vzorov a dominujú jej farby ako červená a čierna, no často sa môžeme stretnúť napríklad aj s bielou či zelenou. Tento rok preto použite pri kúpe či výrobe vianočných obrusov či ponožiek pre Mikuláša práve tartan.  

 

#4 Prírodné prvky

 

Návrat k prírode je myšlienkou, ktorá sa spoločnosťou už niekoľko rokov šíri v mnohých oblastiach. Niekomu sa to darí menej, iným viac, no zakomponovať do našej vianočnej výzdoby kúsok prírody je to najmenej, čo môžeme spraviť. Prírodné prvky navyše dodajú celému vášmu domovu atmosféru pokoja a pohody. Siahnuť môžete napríklad po podložkách pod taniere či miskách z dreva alebo po vencoch, ktoré si sami vyrobíte z toho, čo sa vám podarí nazbierať v prírode. 

 

#5 Alternatívny vianočný stromček

 

“Pravý” vianočný stromček síce má svoje čaro, avšak čo by ste povedali na to, keby sme spravili dobrý skutok a vymenili ho za nejakú alternatívu? Tento trend naozaj ovládol tohtoročné Vianoce a ak by ste ho radi skúsili aj vy, v ďalšom článku vám poradíme, ako môže taký alternatívny vianočný stromček vyzerať. 

  • Zdieľať

Načítám...