Aké kuchynské a jedálenské trendy nás čakajú v roku 2017?

Rok 2016 sa pomaly končí. Až teraz zhrozene zisťujete, že ste nestihli urobiť všetko, čo ste si na tento rok naplánovali? Ešte v lete ste dúfali, že vianočnú večeru budete variť v novej kuchyni. K rekonštrukcii kuchyne však nakoniec nedošlo. Ak ste sa rozhodli odložiť rekonštrukciu kuchyne na nový rok, dajte si poradiť od nás.

 

Prinášame niekoľko tipov ako docieliť, aby vaša kuchyňa spĺňala všetky predpoklady byť „in“ aj v roku 2017.

 

 

Uhladenosť verzus nesúlad

Tento rok prevládala pri zariaďovaní kuchyne istá uhladenosť. Odborníci odporúčali zjednotiť materiál kuchynských skriniek, doladiť jedálenské stoly a stoličky a všetko to prepojiť s podlahou v rovnakom či podobnom prevedení.

Rok 2017 prináša oveľa viac voľnosti. Môžete kombinovať zdanlivo nekombinovateľné materiály či farby. Jednoducho, siahnite po všetkom, čo sa vám páči, bez ohľadu na to, v akom to je štýle. Nezabúdajte však na to, že aj takto vybraný nábytok či doplnky musia byť nejako prepojené – jednotná farba alebo tvar.

 

 

Od pastelových farieb ku čiernej

V roku 2016 bola medzi farbami najobľúbenejšia biela. Kombinovali sme ju s prírodnými farbami, neutrálnymi pastelovými farbami, svetlomodrou či zelenou. Na kuchynských linkách sa preferovalo svetlé drevo. Výraznejšie farby sa používali len ako doplnkové.

Budúcoročnými trendmi sú čierna a sivá. Môžete kombinovať zdanlivo nekombinovateľné materiály či farby. Jednoducho, siahnite po všetkom, čo sa vám páči, bez ohľadu na to, v akom to je štýle. Nezabúdajte však na to, že aj takto vybraný nábytok či doplnky musia byť nejako prepojené – jednotná farba alebo tvar.

Ak ste si nie istí čiernou, voľte sivú, prípadne kombináciu týchto dvoch odtieňov s kontrastnou bielou.

 

 

Tvrdené sklo utvrdzuje svoju pozíciu

Už tento rok odborníci na kuchyne presadzovali ako zástenu tvrdené sklo. Je odolné voči poškriabaniu a nárazu. Pôsobí elegantne a čisto. V kombinácii s LED podsvietením dosiahnete maximálne moderný „look“.

Ak trváte na pracovnej doske ako zástene, budete trendy aj v roku 2017. Pracovná doska ako zástena si tiež obháji svoje miesto medzi odporúčanými materiálmi.

 

 

Do kuchyne sa dostanú nové materiály

V návrhoch kuchýň pre rok 2017 sa stretávame s rôznymi doteraz málo používanými materiálmi.

Jednou z nich je oceľ. Je hygienická, ľahko udržiavateľná a pôsobí elegantne. Hodí sa do kuchýň v industriálnom štýle.

Betón je možné použiť na zástenu, ale aj ako pracovnú dosku. Betónová doska môže mať povrch hrubý a textúrovaný. No môže byť i dokonale hladká, vyleštená. Často sa do nej vybrusujú zaujímavé vzory. Dosky nie sú iba sivé a na skrášlenie betónu sa používajú farebné pigmenty.

Ďalším z preferovaných materiálov je mramor. Nájdeme ho zvyčajne v exkluzívne zariadených domácnostiach, pri ktorých zariaďovaní sa nešetrilo financiami. Pekný interiér nie je však len otázkou ideálne naplánovaného rozpočtu, ale predovšetkým súhrou toho najlepšieho z oblasti dizajnu a dobrého vkusu majiteľov, ktorí si neváhali prizvať na pomoc skúsených profesionálov.

Detaily, doplnky či armatúry by mali mať zlatý povrch. Vítané sú tiež iné vzácne kovy ako mosadz alebo meď.

 

 

Kuchyňa je srdcom domácnosti. Platí to dnes a rovnako tomu bude aj v roku 2017. Nie všetky trendy vám musia byť po chuti a určite nemusíte všetky aplikovať do vašej novej kuchyne. Vyberte si, čo sa vám páči najviac. Kuchyňa predsa má byť miestom, kde sa cítite dobre a radi v nej trávite čas.

 

Text, foto: Tempo Kondela

 

  • Zdieľať

Načítám...