5 tipov na vylepšenie vašej spálne, vďaka ktorým sa vyspíte tak dobre, ako nikdy predtým

Chodíte spávať v normálnom čase a spíte odporúčaných 6-8 hodín, no stále sa prebúdzate unavení? Alebo máte problém s nespavosťou? Ak máte pocit, že ste vyskúšali už takmer všetko, no nič nezaberá, možno vám pomôžu nasledovné tipy.

 Niekedy totižto stačí zmeniť úplnú maličkosť a výsledky nás veľmi príjemne prekvapia. 

 

#1 Investujte do naozaj kvalitných matracov

 

Matrace by mali byť v spálni tou poslednou vecou, na ktorej by sme sa mali snažiť ušetriť. Investujte naozaj do kvality a nechajte si poradiť odborníkmi v špecializovaných predajniach či od online poradcov priamo na web stránke daného predajcu. Uvidíte, že táto investícia sa vám veľmi skoro vráti, a to v podobe skvelého spánku či zmiznutia bolestí chrbtice alebo hlavy.

 

#2 Zaobstarajte si nepriehľadné závesy

 

Aby bol náš spánok naozaj “dokonalý”, je potrebné, aby nebol ničím rušený a aby sme spali v úplnej tme. Ak preto bývate na osvetlenej ulici, tmavé a nepriehľadné závesy by pre vás mali byť určite nevyhnutnosťou. Zaobstarajte si ich však aj vtedy, keď chodíte spať neskôr a tým pádom aj neskôr vstávate - inak by ste sa mohli prebúdzať už s prvými rannými lúčmi. 

 

#3 Upracte si (aj keď sa vám nechce)

 

Určite ste už počuli o tom, že “upratanú” a pokojnú myseľ môžeme mať len vtedy, keď je upratané aj prostredie, v ktorom sa nachádzame. Samozrejme, že je náročné dodržiavať to napríklad v pracovni či v detskej izbe, no v spálni si naozaj dajte záležať na úhľadnom poriadku. Uvidíte, ako sa váš spánok razom zlepší.

 

#4 Vyčarujte si relaxačnú atmosféru

 

Sviečky, príjemné “huňaté” deky, teplé prikrývky, mäkké vankúše či efektné svetelné reťaze z drobných LED svetielok - toto všetko vám dokáže v spálni vyčarovať priam rozprávkovú a relaxačnú atmosféru. Niekedy stačí pre dosiahnutie veľkého efektu spraviť naozaj málo. 

 

#5 Vo svojej spálni nepracujte

 

A v neposlednom rade, dôležité je aj to, aby vám vaša spálňa slúžila vyslovene len na to, na čo slúžiť má. Určite sa preto vyvarujte tomu, že budete v posteli pracovať. Váš mozog by tak prestal rozlišovať, že ide o miesto stvorené na oddych a neprestával by pracovať ani vtedy, keď už ležíte v posteli pripravení na spánok.

  • Zdieľať

Načítám...